Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Natuurlijke gezondheid

Maharishi Ayurveda is een holistisch, natuurlijk gezondheidssysteem. Het bevat een groot aantal praktische, gemakkelijke te realiseren aanbevelingen: Voor een uitgebalanceerde, individueel afgestemde voeding, dagelijkse en seizoensgebonden routine, aroma- en muziektherapie, reinigingskuren, polsdiagnose, lichaams- en ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken.

De oeroude vedische ‘leer voor een lang en gezond leven’ heeft de weg naar de moderne, westerse wereld gevonden. Met het toenemende gezondheidsbewustzijn groeit de interesse in de ayurveda verder. Niet alleen bij mensen die zichzelf willen beschermen tegen dagelijkse belasting en milieu-invloeden en zelf iets voor hun gezondheid willen doen. Ook het aantal artsen dat de ayurveda integreert in het praktijkaanbod neemt onverminderd toe. Het spectrum van de in Duitsland het meest toegepaste ayurveda-gebieden reikt van preventieve aanbevelingen voor voeding en dagelijkse routine tot ayurvedische panchakarma-kuren. Bovendien worden ayurvedische producten aangeboden in apotheken, reformhuizen en biologische winkels.

Maharishi Ayurveda als kwaliteitsbegrip

Maharishi Ayurveda staat voor de verbinding tussen de oeroude leer van de ayurveda en moderne wetenschap. Maharishi Ayurveda is wereldwijd een merkbegrip voor kwaliteit en originaliteit van de ayurvedische gezondheidsleer. De naam staat ook voor de prestaties van de vedische geleerde Maharishi Mahesh Yogi, onder wiens leiding sinds het begin van de jaren 80 het tot dan toe sterk gefragmenteerde gezondheidssysteem van de ayurveda weer compleet is gemaakt en opnieuw is geformuleerd.