Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kopjes fijn gemalen en gezeefd volkorenmeel
  • 2-3 tl bruine suiker
  • 100 g zachte bio-margarine of alternatief: zachte boter
  • 1 kopje zure room, 2 tl bakpoeder
  • 3 tl vers gem. komijn, 2 snufjes gem. gember + 2 snufjes gem. kardemom
  • 1/4 tl zout
  • zonnebloemolie/ghi om de bakplaat in te vetten

Ayurvedisch feestmenu Dessert: Hemelse biscuitballetjes ‘Rama Putram’

Zachte margarine/boter en suiker met keukenmachine of garde stijf kloppen, komijn en zout toevoegen. Afwisselend room en het met bakpoeder gemengde meel erin roeren. Oven voorverwarmen op 175° C. Bakplaat invetten met zonnebloemolie/ghi. Met twee eetlepels 30 balletjes vormen en verdelen over de bakplaat. Het geheel in het midden van de oven op 175-200° C in 15 tot 20 minuten goudgeel bakken. De balletjes smaken het lekkerst als ze nog warm worden geserveerd.

Tip: In plaats van komijn kan men, al naar smaak, kaneel en extra kardemom toevoegen.

Deze en nog veel meer lekkere recepten vindt u in ‘Himmlisch Kochen und Leben im Einklang mit dem Veda’ (Duits) van Frank Lotz.