Ingrediënten

  • Granaatappelsiroop
  • sap van 1-2 niet behandelde sinaasappels
  • 1 fles limonade van vlierbessenbloesem
  • 1 fles mineraalwater (met koolzuur)
  • verse gember, fijn gehakt

Fruitig-sprankelende Lentecocktail

Doe 1-2 cl granaatappelsiroop in een cocktailglas. Ongeveer dezelfde hoeveelheid vers geperst sinaasappelsap en een mespuntje fijn gehakte gember toevoegen. De limonade van vlierbessenbloesem (verkrijgbaar in een goed gesorteerde natuurvoedingswinkel) apart met het mineraalwater mixen. Het cocktailglas met deze mix aanvullen en het glas met een schijfje sinaasappel versieren.

Voor meer cocktails tegelijkertijd liefst in alle glazen eerst de siroop, het sinaasappelsap en de gember doen. Daarna alle glazen snel met de limonade-water-mix vullen en serveren. Op die manier smaken de cocktails fijn sprankelend.