Ingrediënten voor 4 personen

Lasagne

  • 2 el ghee
  • 1/2 tl geelwortel
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen komijn
  • 1 mespunt gemalen koriander
  • 1 snuifje zwarte peper, zout
  • 800 g gemengde groente, in blokjes (bijv. koolrabi, worteltjes, courgettes, peultjes, of bloemkool, broccoli en maïs)
  • 12 lasagnebladen
  • gemalen nootmuskaat
  • 2-3 el gehakte pistachepitten

Saus

  • 2 el ghee
  • 2 el volkorenmeel
  • 250 g room
  • 1/4 tl geelwortel
  • 1 tl zout, peper naar smaak

Groentelasagne

De ghee in een pan verhitten, hierin de kruiden licht roosteren, de groenten en zout toevoegen en ongeveer 10 minuten bij laag vuur laten garen. In de tussentijd de lasagnebladen, indien nodig, in koud water laten weken.

Voor de saus de ghee verwarmen, het meel toevoegen en een paar minuten al roerend gaar laten worden, al roerend ½ l heet water toevoegen, daarna de room. Op smaak brengen met zout en de specerijen.

Een vuurvaste schaal invetten en een beetje saus erin gieten. De lasagnebladen en de groente om en om in lagen toevoegen. De groente met nootmuskaat bestrooien. Eindigen met een laagje lasagnebladen en vervolgens met de roomsaus, tot alles bedekt is. Bestrooien met de pistachepitten en 20 minuten bij 180°C in de oven bakken.

Naar wens kan ook kleingesneden mozzarella door de groente worden gemengd.

Uit: ’Die köstliche Küche des Ayurveda’ van Dr. Ernst Schrott en Cynthia Nina Bolen