Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 el ghee
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 mespuntje kardemom
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 750 g rode bieten, geschild en in stukken
  • 1-2 tl zout
  • zwarte peper
  • 100 g crème fraiche of zure room
  • 2 el citroensap
  • verse kruiden

Romige soep van rode bieten

Met brood en kruidenboter een lekkere, zacht gekruide soep

De ghee in een pan verhitten. Hierin eerst het komijnzaad even roosteren, totdat het barst (voorzichtig: spatten!). Dan de gemalen specerijen en de rode bieten toevoegen, omroeren en even fruiten. Zout, peper en 1 liter warm water toevoegen. Alles aan de kook brengen en in gesloten pan op klein vuur ca. 20 minuten laten garen. Pureren en met crème fraiche of zure room afmaken. Met de fijn gehakte kruiden serveren.

Uit: 'Die köstliche Küche des Ayurveda – Essen mit Leib und Seele' van Dr. Ernst Schrott en Cynthia Nina Bolen.