Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Onze claim!

Voor iedereen die gezond wil leven en waarde hecht aan puur natuur, biedt Maharishi Ayurveda een betrouwbare en holistische benadering van gezondheid en natuurlijk evenwicht. Wij passen de duizenden jaren oude kennis van het ayurvedische gezondheidssysteem op authentieke wijze toe voor de ontwikkeling, de productie en het aanbod van de beste ayurvedische producten voor de moderne mens.

Teelt en oogst

Alle uit India geïmporteerde producten komen van onze hoofdproducent Maharishi Ayurveda Products India (MAP India). Daardoor kunnen we voortdurend de hoge kwaliteit bewaken. De meeste planten en kruiden groeien op eigen grond met een duurzame verzorging en ze worden geoogst op het moment dat ze hun grootste potentie hebben. De werkzaamheid van een plant varieert sterk en is afhankelijk van het jaargetijde, de maancyclus en het uur van de dag waarop de plant wordt geoogst. Grondstoffen die volgens onze experts niet voldoen aan de kwaliteitseisen die wij met betrekking tot zuiverheid, rijpheid en kracht hebben gesteld, worden niet gebruikt.

Teelt, oogst, verwerking, opslag: het hele productieproces wordt door een raad van vaidya’s (ayurvedische geleerden) gecontroleerd. Deze raad werd door de belangrijkste Indiase ayurveda experts opgericht: B. D. Triguna, adviseur van de Indiase regering en voormalig voorzitter van de Indiase vereniging van ayurvedische artsen, Balraj Maharshi, toonaangevend expert op het gebied van de dhravyaguna, de selectie en het gebruik van helende planten, alsmede V. M. Dwivedi, internationaal erkende autoriteit op het gebied van de rasayana’s (ayurvedische kruiden- en mineraalmelanges).

Erkenning

Het ‘All India Ayurvedic Congress’ is de grootste beroepsorganisatie en hoogste instantie op het gebied van ayurveda in India waarvan meer dan 300.000 ayurvedische geleerden lid zijn. In een officiële verklaring van de president van deze organisatie staat dat Maharishi Ayurveda de authentieke en klassieke vorm van ayurveda vertegenwoordigt en een plaats heeft in de grote traditie van de ayurvedische kennis, zoals deze in het huidige India verder nauwelijks nog wordt aangetroffen.

Hier kunt u het citaat van de president van het All India Ayurvedic Congress lezen.