
Gele mungboontjes, biologisch

Niet op voorraad
De ayurveda adviseert het regelmatig eten van peulvruchten omdat deze rijk zijn aan eiwit en zeer voedzaamn Vooral voor vegetariërs is de inname van plantaardig eiwit zeer belangrijk. Gele mungbonen worden binnen de ayurveda bijzonder gewaardeerd, omdat ze lichter verteerbaar zijn dan andere peulvruchten en bovendien minder de neiging hebben de Vata-dosha te verhogen. Mungbonen worden traditioneel bereid in de vorm van een licht vloeibare, goed gekruide puree: de typisch Indiase/ayurvedische ‘dal’. Hiervoor dienen de mungbonen net zo lang gekookt te worden totdat ze uit elkaar vallen.
Ingrediënten
Voedingswaarde | / 100 g |
Energie | 1361 kJ 325 kcal |
Vet | 1,2 g |
waarvan verzadigd vet | 0,3 g |
Koolhydraten | 42 g |
waarvan suikers | 3,1 g |
Eiwitten | 23 g |
Zout | 0,05 g |
Belangrijke productaanwijzing
Enkele inzichten in de ayurveda berusten op principes en zienswijzen die verschillen van de bij ons gangbare westerse wetenschap. Lees daarom wat belangrijke informatie die we voor u hebben samengesteld.
Voor een volledige lijst van ingrediënten en de dosering van elke product, kunt u kijken bij het specifieke product of bel ons gratis op. We kunnen u ook informeren over de actuele houdbaarheidsdatum. 0800-2229111