Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda
De grote Ayurveda gezondheids- & welzijnsdag
De grote Ayurveda gezondheids- & welzijnsdag
 
Ayurveda voelen, ervaren en ervan genieten.
We kijken er nu al naar uit om je een mooie dag te bezorgen en je te verwelkomen op onze Gezondheids- en Welzijnsdag.
# We care for you.
 
Om de toegang tot het evenement te vereinvoudigen, hebben we besloten de hele dag live uit te zenden op ons YouTube-kanaal. Klik op deze link en wees er bij.
Ayurveda, de ‘kennis van het (lange) leven’, wordt beschouwd als de oudste en omvangrijkste gezondheidsleer ter wereld en is door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) erkend als traditionele geneeskunde.
De holistische gezondheidsleer van ayurveda behandelt het leven in zijn geheel en combineert fysieke, psychische, mentale en spirituele aspecten met het doel lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen en zo in de eerste plaats ziektes te voorkomen of – zo nodig – te behandelen.
Wat op het eerste gezicht ingewikkeld klinkt, is eigenlijk heel eenvoudig. Als we een paar kleine, eenvoudige veranderingen aanbrengen in onze dagelijkse routine, doen we veel voor onze gezondheid en ons gevoel van welzijn, we voelen ons lichter, levendiger en krachtiger.
Tijdens onze grote Ayurveda Gezondheids- en Welzijnsdag krijg je de kans om van Duitslands bekendste en meest ervaren therapeuten enkele van de waardevolste principes van ayurveda te leren en krijg je tips over hoe je ayurveda in je dagelijks leven kunt integreren om je welzijn te verbeteren en je leven te verrijken.
Het ondersteunen van mensen bij het (her)vinden van innerlijke balans, goede gezondheid, energie, vreugde, geluk en evenwicht ligt Maharishi Ayurveda al meer dan 35 jaar na aan het hart.
 
Dit zijn de hoogtepunten waar je je op kunt verheugen
 
Ayurveda dag - Aangename Yoga
AANGENAME YOGA

's Ochtends kun je meedoen aan aangename, ontspannende yoga- en ademhalingsoefeningen
Ayurveda dag - Samen koken
SAMEN KOKEN

's Middags koken we samen met Volker Mehl een heerlijk, licht ayurvedisch menu
Ayurveda dag - Ayurvedische polsdiagnose
AYURVEDISCHE POLSDIAGNOSE

Je leert de eerste stappen van de ayurvedische polsdiagnose en kunt meteen zelf je pols voelen
Ayurveda dag - Veda-liveconcert
VEDA-LIVECONCERT

Ervaar de helende klanken van Ayurveda: dit grote Ayurveda-evenement wordt afgesloten met een eersteklas Maharishi Gandharva Veda-liveconcert
Daarnaast hebben we leuke (ere)gasten uitgenodigd die je geweldige tips zullen geven uit de schatkist van Ayurveda. Je kunt de hele dag door vragen stellen in de livechat.
Ayurveda Tag - Programma
DEZE Ayurveda-experts begeleiden jou op de grote Ayurveda Gezondheids- en Welzijnsdag
Ayurveda dag - Volker Mehl
Koken met Duitslands populairste Ayurveda-kok Volker Mehl
Volker Mehl is een ongelofelijk competente, veelzijdige, authentieke en warme persoonlijkheid.
Hij werd in 1976 in Mannheim geboren. Als kind al ‘speelde’ hij thuis in de woonkamer restaurant en kookte hij voor zijn ouders; tegenwoordig is Volker Mehl bestsellerauteur en yin yoga-leraar. Hij heeft ondertussen dertien boeken geschreven, met nog twee andere op de planning, en heeft twee keer de Gourmand World Cookbook Awards gewonnen in de categorie ‘Beste Indiase kookboek in Duitsland’. Zijn boek, geschreven samen met de bekende arts prof. dr. Dietrich Grönemeyer, werd al snel een Spiegel-bestseller.
Volker Mehl is een bekende mediapersoonlijkheid en is na vele reizen en bewogen jaren nu teruggekeerd naar zijn thuisland in Zuid-Hessen. Daar runt hij samen met zijn vrouw Anke Pachauer, die ook auteur en yogalerares is, een kookschool en ayurvedisch academie in Heppenheim en een ayurvedisch restaurant in Reichelsheim in het Odenwald.
In zijn vrije tijd ontspant Volker zich in de natuur, tijdens lange boswandelingen, het liefst samen met Anke en haar Ierse pony Fionn.
In november 2022 lanceerde Volker samen met het hospice Emmaus in St.Wendel een voor Duitsland uniek pilotproject, waarbij het idee van ayurveda werd geïntegreerd in zowel de voeding als de zorg. Volker kookt twee keer per week ter plaatse voor de gasten en traint het verplegend personeel in ayurveda. Naast het project in St.Wendel is Volker ook betrokken bij het ambulante kinderhospice Nestwärme in Trier. Dit werk ligt Volker bijzonder na aan het hart, omdat de kankerdiagnose van zijn vader in 1990 en zijn dood in 2001 voor hem beslissende momenten waren op zijn persoonlijke pad naar ayurveda. Door zijn werk in deze instellingen wil hij bijdragen aan de verbetering van de leefsituatie van ernstig zieke mensen en het onderwerp ayurveda introduceren in gebieden waar hij dit bijzonder belangrijk vindt.
Maar niet alleen daarom bewonderen wij Volker zo; ook door zijn passie voor ayurveda, hoe hij mensen bereikt op zijn vrolijke, losse en eigen manier en ayurveda op ongecompliceerde wijze aan hen weet over te brengen.
Jullie mogen je dus echt verheugen op het samen koken met Volker Mehl op 13 mei tijdens de grote Ayurveda Gezondheids- en Welzijnsdag.

Eerste stappen in het ayurvedische zelf-pols-lezen met dr. Karin Pirc
Ayurveda dag - Dr. Karin Pirc
Ayurveda dag - Dr. Karin Pirc

Eerste stappen in het ayurvedische zelf-pols-lezen met dr. Karin Pirc
Dr. Karin Pirc is medisch directeur van de Maharishi Ayurveda-privékliniek Bad Ems. Zij richtte de eerste ayurvedisch kliniek in Duitsland op in 1985, toen de meeste Duitsers nog niet eens wisten dat ayurveda bestond of wat het inhield.
Dr. Karin Pirc is sinds lange tijd een van Duitslands toonaangevende specialisten op het gebied van polsdiagnose en panchakarma, de ayurvedische reinigingskuur.
Ze is meermaals erkend voor haar uitstekende verdiensten; in 2006 ontving ze de ‘Global Hakim Ajmal Khan Award’ als beste ayurvedisch arts ter wereld en in 2013 kreeg ze de ‘International Lifetime Achievement Award’.
Dr. Karin Pirc heeft tien succesvolle boeken geschreven; ayurveda is cruciaal in haar leven en ze imponeert iedereen die haar ontmoet met haar grote kennis, charisma, authenticiteit, onuitputtelijke vitaliteit, lichtheid, flexibiliteit, onbaatzuchtigheid, hulpvaardigheid en sprankelende levensvreugde. Ze heeft vier volwassen kinderen.
We weten zeker dat jullie de kennismaking met het ayurvedische zelf-pols-lezen met dr. Karin Pirc interessant zullen vinden en dat het jullie zal helpen jezelf beter te leren kennen.
Ayurveda dag - Dr. med. Ulrich Bauhofer
De waardevolste ayurvedische tips voor gezondheid en welzijn van dr. med. Ulrich Bauhofer
Dr. med. Ulrich Bauhofer is waarschijnlijk de bekendste ayurvedisch arts in Duitsland. Hij is een van de belangrijkste ayurvedisch experts buiten India en was de eerste westerse arts die ayurveda studeerde bij de grootste autoriteiten van India.
Dr. Bauhofer werkt sinds 1980 met ayurveda; zowel als hoofdarts van verschillende klinieken alsook in München in de ambulante zorg voor zijn patiënten in zijn eigen praktijk.
Dr. Bauhofer is ook internationaal bekend. Hij geeft lezingen en seminars over energie-, stress- en gezondheidsmanagement, is keynotespeaker, houdt seminars voor leidinggevenden en is een veelgevraagd gezondheidscoach, vooral in het bedrijfsleven en de professionele sport.
Dr. Bauhofer heeft zes boeken over ayurveda geschreven en is voorzitter van de Deutsche Gesellschaft für Ayurveda, de oudste ayurvedische medische vereniging buiten India (opgericht in 1983). Hij is mede-initiatiefnemer van de Weimarer Visionen en de Festspiele des Denkens en medeoprichter van het merk YOOU.
De gefundeerde, diepgaande en empathische berichten op zijn social media-kanalen, met honderdduizenden volgers, genieten grote populariteit.
Dr. Bauhofer maakt indruk met zijn briljante intelligentie, zijn onuitputtelijke, buitengewoon uitgebreide kennis op het gebied van ayurveda, yoga en filosofie, evenals zijn charme, humor en inherente, indrukwekkende positiviteit.
Zijn vrije tijd brengt hij graag door met zijn gezin.
13 mei heeft dr. Bauhofer helemaal voor jou gereserveerd. Je kunt je verheugen op de waardevolste ayurvedische tips voor je gezondheid en welzijn.
Ayurveda dag - Aurel Christ
Als charmante presentator van de grote Ayurveda Gezondheids- en Welzijnsdag hebben we Aurel Christ weten te strikken
Aurel zal jullie de hele dag begeleiden. Hij is ayurvedisch arts in de Maharishi Ayurveda-privékliniek in Bad Ems en de zoon van dr. Karin Pirc, waardoor hij al sinds zijn jeugd vertrouwd is met ayurveda. Aurel Christ is arts in de humane geneeskunde en heeft een master in de ayurvedische geneeskunde. Hij brengt een grote internationale medische ervaring mee en verheugt zich al jullie te zien.
Ayurveda Tag - Live concert
Ervaar de helende klanken van ayurveda!
Met Reshma Shrivastava hebben we een van de meest gerenommeerde Gandharva Veda-musici binnengehaald voor onze Ayurveda Gezondheids- en Welzijnsdag.

Al op zesjarige leeftijd begon ze haar levenslange muzikale reis onder leiding van haar vader en oom.

Reshma voltooide haar traditionele muziekopleiding aan de prestigieuze Universiteit van Allahabad, India. Ze treedt al meer dan vier decennia op in India en op internationale podia en is ook bekend via All India Radio en Televisie. Ze heeft vele prestigieuze prijzen ontvangen en is geëerd door prestigieuze instellingen.

Reshma Shrivastava bespeelt voor u de sitar, waarschijnlijk het beroemdste Indiase snaarinstrument, en wordt begeleid door tampoera en tabla, de traditionele begeleidingsinstrumenten.

De onzichtbare trillingen en wisselende ritmes van de natuur vinden hoorbare uitdrukking in de melodieën van de Gandharva Veda, de duizenden jaren oude kennis van traditionele klassieke muziek, oorspronkelijk ‘gezien’ door vedische zieners (rishi's) in de stilte van hun eigen onbegrensde bewustzijn. Deze kennis werd traditioneel mondeling doorgegeven van vader op zoon of van leraar op leerling. De enkele nog bestaande tradities hebben we te danken aan de oorspronkelijke overlevering.

 

Ayurveda dag - Winactie
Hier ervaar je de magie van ayurveda
Het geaccrediteerde Maharishi Ayurveda Hospital in Noord-India, een van de meest gerenommeerde ayurvedische klinieken van India, beschikt over ruim dertig jaar ervaring en werkt samen met de belangrijkste zorgverzekeraars in het land. Mensen uit meer dan honderd landen genoten er al van ayurvedische behandelingen van het hoogste niveau.

Hier kom je in contact met jezelf en ervaar je aan den lijve hoe het voelt wanneer lichaam, geest en ziel mooi in evenwicht zijn. Een perfecte plek voor verjonging, herstel en het opdoen van nieuwe energie.

Tijdens je ayurveda-kuur ben je in goede handen bij een team van zeer gekwalificeerde en ervaren Maharishi Ayurveda-experts (vaidya’s) en regelmatig bijgeschoolde, hooggekwalificeerde panchakarma-therapeuten.

Bij alle behandelingen worden de oude ayurvedische geschriften nauwgezet opgevolgd. Er wordt enkel gebruikgemaakt van hoogwaardige, gemedicineerde oliën en voedingssupplementen van de hoogste kwaliteit en werkzaamheid, met zorg afgestemd op je persoonlijke dosha-type.

Dompel jezelf onder in deze eeuwenoude leer en ervaar de heilzame kracht van ayurveda.
Voorwaarden voor deelname
Deelname aan de Ayurveda Gezondheids- en Welzijnsdag is kosteloos.
 
Deelname aan de winactie
Op de dag van het event krijgen de deelnemers online de mogelijkheid deel te nemen aan de winactie. Deelname is alleen mogelijk op deze dag. Inzendingen die na sluiting van de deelnametermijn worden ontvangen, zijn uitgesloten van de winactie.
Elke deelnemer neemt slechts met één ontvangen aanmelding deel aan de winactie. Deelname aan de winactie is kosteloos.
 
Gerechtigden tot deelname aan de winactie
Gerechtigd tot deelname zijn natuurlijke personen. Deelname is niet beperkt tot klanten van Maharishi Ayurveda Europe B.V. en niet afhankelijk van de aankoop van producten of diensten.
Niet gerechtigd tot deelname aan de winactie zijn alle personen die betrokken zijn bij de opzet en uitvoering van de winactie alsmede medewerkers van Maharishi Ayurveda Europe B.V. en hun familieleden.
De winnaars worden na sluiting van de deelnametermijn bepaald door middel van een willekeurige trekking uit alle deelnemers.
Voor de trekking komen uitsluitend deelnemers in aanmerking die enkele eenvoudige vragen correct hebben beantwoord.
De winnaars van de trekking worden spoedig via een aparte e-mail op de hoogte gesteld van hun prijs.
Het is niet mogelijk de prijs te ruilen of te laten uitbetalen in geld.
 
Privacy
Voor deelname aan de winactie is het noodzakelijk persoonlijke gegevens te verstrekken. De deelnemers verzekeren dat de door hen verstrekte gegevens omtrent hun persoon, in het bijzonder hun voor- en achternaam en hun e-mailadres, feitelijk juist zijn.
De organisator wijst erop dat alle persoonsgegevens van de deelnemers zonder hun toestemming niet aan derden worden verstrekt of in gebruik worden gegeven.
De winnaars van een prijs verklaren ermee akkoord te zijn dat hun naam en woonplaats (eventueel met foto) worden gepubliceerd in de media die de organisator voor reclamedoeleinden gebruikt. Dit omvat mede de bekendmaking van de winnaars op de website van de organisator en haar social-mediaplatforms.
De deelnemers kunnen de door hen verleende toestemming te allen tijde herroepen. De herroeping dient schriftelijk te worden gericht aan de in het colofon vermelde contactgegevens van Maharishi Ayurveda Europe B.V. Na herroeping van de toestemming worden de verzamelde en opgeslagen persoonsgegevens van de deelnemers onmiddellijk verwijderd.
 
Toepasselijk recht
Vragen of klachten in verband met de winactie dienen te worden gericht aan Maharishi Ayurveda Europe B.V. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Veel geluk en succes gewenst door het team van MAHARISHI AYURVEDA EUROPE B.V.