Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Ayurvedische Rasayana’s –
De kracht van de natuur voor innerlijk evenwicht

In het begin van de jaren 80 riep Maharishi Mahesh Yogi, de grootste geleerde van de veda en de op dat tijdstip belangrijkste ayurveda experts van India, artsen en wetenschappers van de hele wereld bij elkaar, waaronder de ayurveda-kenners dr. B. D. Triguna, de toenmalige voorzitter van het All India Ayurvedic Congress, dr. Balraj Maharshi, India’s grootste kenner van de plantenwereld en dr. Dwiwedi, de bekendste expert op het gebied van ayurvedische minerale producten. Tijdens de besprekingen over het doel waarmee de kennis van de ayurveda opnieuw kan worden opgebouwd, verbonden en bruikbaar gemaakt, inspireerde Maharishi Mahesh Yogi het gezelschap met de formulering van een grootse visie: profiteren van de omvang van ayurveda voor het ‘scheppen van een ziektevrije maatschappij’ en daarbij gebruik te maken van een belangrijk deel van de ayurvedische geschriften, de rasayana’s.

De door de tijd bewezen kennis van de juiste samenstelling en bereiding van voedingssupplementen is een geweldig resultaat dat de ayurveda onderscheidt van vrijwel alle gezondheidssystemen. Het is gebaseerd op de kennis hoe planten, kruiden en mineralen gecombineerd kunnen worden om elkaar te versterken en de positieve eigenschappen te maximaliseren.

Rasayana’s zijn mengsels van kruiden en mineralen die volgens de ayurvedische geschriften moeten helpen:

  • bij het behoud van de oorspronkelijke orde van het organisme;
  • bij het behoud van jeugdigheid en het tegengaan of terugdraaien van veroudering;
  • bij het versterken van het immuunsysteem;
  • om meer weerstand te krijgen tegen schadelijke invloeden.

Rasayana’s richten zich op de gehele balans van de dosha’s en ondersteunen de vorming van ojas. Ayurveda definieert ojas als de allerkleinste lichaamsmaterie, de subtiele link naar bewustzijn. Een sterke ojas bevordert onder andere een lang leven, lichaamskracht, een vitale en aantrekkelijke uitstraling en het geluksgevoel.