Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda
Ayurvedischer Eis Tee

Ingrediënten

  • 1 zakje Maharishi Ayurveda Pitta-thee
  • 1 liter water
  • 2 schijfjes verse gember
  • 1 stukje van een kaneelstokje
  • ½ biologische citroen
  • Vlierbloesemsiroop, naar smaak

Ayurvedische ‘ijsthee’

Simpel én smakelijk: de vers bereide ayurvedische ‘ijsthee’ van Heide Maria Vendler uit Oostenrijk. Als basis dient de fijne en milde Pitta-thee van Maharishi Ayurveda, die op warme zomerdagen voor verkoeling zorgt. Voeg daar het fruitige zoetje van vlierbloesemsiroop en de friszure smaak van citroen en gember aan toe en u heeft een heerlijke ayurvedische ‘ijsthee’ die niet alleen als het warm is goed smaakt.

Zoals de naam al zegt, wordt ijsthee eigenlijk altijd koud gedronken. Om te voorkomen dat uw spijsverteringskracht verzwakt, raadt ayurveda echter aan, zelfs op warme dagen ijskoude drankjes te laten staan. Drink uw ayurvedische ‘ijsthee’ daarom liefst op kamertemperatuur.

Bereiding
Snijd de halve citroen in schijfjes. Doe het theezakje, de citroen, gember en het kaneelstokje in een hittebestendige karaf. Schenk hier kokend water op en laat 30 minuten trekken. Giet de thee door een zeef, breng op smaak met vlierbloesemsiroop en serveer warm of op kamertemperatuur. Geniet van uw verfrissende ayurvedische ‘ijsthee’!

Onze serveertip
Geef uw glazen voordat u ze vult een feestelijk tintje. Doop hiervoor de rand van elk glas eerst in wat citroensap. Laat dit zo nodig kort uitlekken en doop de rand vervolgens in wat suiker. Dit gaat het makkelijkst door twee schoteltjes te pakken en het ene te vullen met een laagje citroensap en het andere met een laagje suiker.
Maak tot slot met een mes nog een inkeping in enkele schijfjes citroen en schuif ze op de rand van elk glas.