Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd 45 minuten
(Yoghurt een nacht lang laten uitlekken)
- 500 g yoghurt, of alternatief: zure room
- 150-200 g bruine suiker
- 1/4 liter room
- 1/4 liter water
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 1/2 uitgeperste limoen
- 1/2 uitgeperste sinaasappel
- 4 mespuntjes saffraan
- 1 el vanillesuiker
- 1/2 tl rozenwater
- 100 g slagroom
Hemelse crème "Shri Kandt"
Neem voor de yoghurt een grote pan of kom waar u een zeef inhangt. Leg in de zeef een uitgevouwen schone theedoek. Doe hier dan de yoghurt in en bind de theedoek met een bandje goed dicht. Verzwaar het geheel indien mogelijk, zodat de melkwei goed kan uitlekken. Laat het een hele nacht uitlekken. De volgende morgen heeft de yoghurt ongeveer de consistentie van kwark. In India wordt dit recept ook 'hangop yoghurt' genoemd.
Puddingpoeder aan de kook brengen met 1/4 liter room en 1/4 liter water.
Vanillesuiker en saffraan toevoegen, dan de pudding laten afkoelen in een koudwaterbad. Slagroom kloppen.
De hangop yoghurt goed doorroeren met suiker, rozenwater, sinaasappel- en limoensap, totdat de suiker is opgelost. Dan de yoghurt mengen met de gekookte pudding, spatel de geklopte slagroom voorzichtig erdoor en bewaar een beetje slagroom als versiering.
Dit kan men serveren met aardbeiensorbet 'Sweet Valentina', of als variatie met frambozen.
Rezept uit Frank Lotz "Himmlisch Kochen und Leben im Einklang mit dem Veda" (Duits).