Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda
Amrit Kalash – De beroemste rasayana van ayurveda

Amrit Kalash — De beroemste rasayana van ayurveda

Enorme verscheidenheid, hoogste kwaliteit

 • Maharishi Amrit Kalash bevat 42 verschillende planten en geneeskrachtige kruiden, waaronder zeldzame planten uit afgelegen regenwouden en het Himalayagebergte.
 • 22 kilo aan kruiden, vruchten en andere natuurlijke ingrediënten leveren een kilo op van het gebruiksklare Rasayana Maharishi Amrit Kalash MA 4.
 • Meer dan 3000 kwaliteitsbewuste medewerkers zijn zorgvuldig opgeleid door Maharishi Ayurveda Producten International om de geneeskrachtige kruiden en vruchten:
  • in de wildernis correct te identificeren;
  • op het voorgeschreven tijdstip te oogsten, zodat de positieve eigenschappen van de planten aanzienlijk versterkt worden;
  • op de voorgeschreven wijze te oogsten; zo moet de vrucht van de Amalaki geplukt worden als hij goed rijp is, in plaats van te worden opgeraapt van de grond (alleen met deze intensieve en weinig uitgeoefende oogstmethode is deze vrucht geschikt voor gebruik in Maharishi Amrit Kalash);
  • zo te verwerken dat de werkzaamheid en de biologische intelligentie van de planten behouden blijven;
  • met de hand te selecteren en alleen de beste kwaliteit te gebruiken.
 • Werkzaam antioxidant van pure natuur

Maharishi Amrit Kalash bevat een bijzonder hoge concentratie aan antioxidanten en overtreft de werking van de bekende antioxidanten vitamine C, bètacaroteen of vitamine E meerdere malen.

Het zuivere natuurproduct Maharishi Amrit Kalash bevat veel verschillende antioxidanten die elkaar onderling in hun werking ondersteunen.

Alleen al het beschrijven van de belangrijkste positieve eigenschappen van de vrucht van de AMALAKI (Lat. Emblica officinalis), die in de ayurvedische geschriften wordt aangeduid met ‘goddelijke geneeskrachtige plant’, zou pagina’s kunnen vullen. HARITAKI (Lat. Terminalia chebula), het tweede hoofdbestanddeel van Amrit Kalash, wordt in vrijwel alle ayurvedische geschriften geprezen en door Charaka (een klassieke ayurvedische auteur) beschreven als ‘voedzaam voor iedereen en even nuttig als moedermelk’.

Oude wijsheid ontmoet moderne levensmiddelentechnologie

Laten we eens kijken naar de ontwikkeling van een eeuwenoude en lang verborgen gebleven originele receptuur voor het wereldwijd verkrijgbare Maharishi Amrit Kalash met een gelijkblijvende hoge kwaliteit. Hoe werden de ingrediënten duizenden jaren geleden beschreven? Hoe bepaalt een bereidingstemperatuur het tijdstip van oogsten? Hoe zijn de potenties of de ingrediënten aangegeven?

Maharishi Ayurveda heeft pionierswerk verricht bij de ‘vertaling’ van oude ayurvedische geschriften. Ervaren vaidya’s uit heel India, artsen en wetenschappers onderzoeken al meer dan 30 jaar de overgeleverde formules voor het samenstellen van ayurvediche voedingssupplementen. De rijke vruchten van hun werk hebben ze te danken aan de grote ayurvedische geleerden waarvan de overleveringen nauwkeurig en systematisch zijn vastgelegd en die reeds vele malen door moderne wetenschappelijke methoden bevestigd konden worden.