Framboos Meloen Magie
Ingrediënten
- 200 ml water
- 50 g rietsuiker
- Een handvol basilicumblaadjes
- Sap van 1 citroen
- 150 g cantaloupe meloen (suikermeloen)
- 100 g frambozen
- 1 plakje verse gember
- ¼ tl kardemom
- Frambozen, blauwe bessen, meloen, munt voor decoratie
- Mineraalwater (licht bruisend)
Bereiding
Breng water aan de kook met citroensap en rietsuiker en laat het vervolgens inkoken tot 120 ml.
Doe basilicumblaadjes in een kom en giet het hete siroop eroverheen. Laat het vijftien minuten trekken.
Giet daarna de basilicumsiroop door een zeef en laat het afkoelen. Pureer ondertussen de meloen met gember en kardemom fijn. Pureer ook de frambozen en zeef ze.
Giet 40 ml basilicumsiroop in een cocktailglas. Voeg eerst 3 eetlepels meloenpuree toe, gevolgd door 2 eetlepels frambozenpuree erbovenop.