Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Ayurvedische reiniging van binnen

“Vijf handelingen”

De Indiase gezondheidsleer ayurveda duikt steeds vaker in de media op. Vooral ‘panchakarmabehandelingen’ komen in toenemende mate ter sprake. Panchakarma – zo wordt in ayurveda een bijzonder intensieve en tegelijk uiterst zachte inwendige zuiveringskuur genoemd – is een woord uit het Sanskriet en betekent ‘vijf handelingen’. Maharishi Ayurveda gebruikt de volgende therapieën voor de afvoer van schadelijke stoffen: synchrone massage van het hele lichaam, voorhoofdsbehandeling, kruidenstoombad, ayurvedisch klisma en behandeling van de ogen en de neusslijmvliezen. Deze behandelingen, die volledig op elkaar afgestemd zijn, leiden tot een diepgaande en langdurige reiniging van het lichaam. Het resultaat is evenwicht tussen de functies van lichaam en geest, dat een gevoel van harmonie en nieuwe energie geeft.

Wetenschappers onderzoeken panchakarma

Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek* worden in het bloed aantoonbare giftige stoffen door de klassieke ayurvedische panchakarmatherapie geëlimineerd.

Bij een wetenschappelijk onderzoek door dr. Waldschütz: ’Veränderungen physiologischer und psychischer Parameter durch eine ayurvedische Reinigingskur’, Erfahrungsheilkunde 4 (1999), S. 239 – 248), werd eveneens bevestigd dat een duidelijke daling van in het cholesterolgehalte in het bloed optreedt.

*Een studie van het Institute of Science, Technology and Public Policy van de Maharishi University of Management, Fairfield, Iowa, in samenwerking met de University of Colorado, gepubliceerd in ‘Alternative Therapies in Health and Medicine’, Vol. 8, nr. 5: pag. 93 – 103.

Antiveroudering - met ayurveda werkt het

Door zuiveringsmethoden vertraagt u op een actieve wijze het verouderingsproces. De positieve ervaringen bij een panchakarmakuur scheppen bij veel patiënten meer levensvreugde. Ze worden zich meer bewust van hun eigen gezondheid. Dikwijls merkt men dat de gewrichten beter bewegen, dat smaken duidelijker worden waargenomen en dat het functioneren van lichaam en geest in zijn geheel als nieuw aanvoelt. Men voelt zich jaren jonger.

Maharishi Ayurveda = kwaliteit + authenticiteit

Maharishi Ayurveda is in verschillende gezondheidscentra in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland te vinden. De naam staat wereldwijd garant voor echtheid en hoogste kwaliteit. De beroepsorganisatie van ayurveda-artsen in India, het ’All India Ayurvedic Congress’, bevestigde de krachtige stelling van Maharishi Ayurveda: “Maharishi Ayurveda omvat de volle reikwijdte van behandelingsvormen die in de klassieke teksten voorkomen, maar die in de huidige ayurvedische praktijk in India over het algemeen niet meer worden toegepast”.

Drie goede redenen voor panchakarma in eigen land:

  1. Waarom zou u door een jetlag het effect van uw kuur beperken?
  2. Waarom trouwens ver reizen, wanneer dicht bij huis de oorspronkelijke vorm van ayurveda wordt aangeboden?
  3. Waarom afzien van medische nazorg in Nederland, wanneer er ook hier uitstekend opgeleide en ervaren Maharishi Ayurveda artsen zijn?

De meest bekende Maharishi Ayurveda gezondheidscentra in Nederland, Duitsland en Zwitserland:

Maharishi Ayurveda Gezondheidscentrum Rivierenlaan 258,8226 LH Lelystad
Tel. 0320-254961, www.maharishi-ayurveda.nl

Maharishi Ayurveda Gesundheitszentrum, Seelisberg, Schweiz
Tel.: (+41) 41 8205750, www.mav-seelisberg.ch

Andere adressen kunt u verkrijgen via de Deutsche Gesellschaft für Ayurveda:
Tel.: 0180 50077969, www.ayurveda.de

Informatie over ayurvedische zelfmassages