Ingrediënten voor 4 personen
Benodigde tijd: ca. 30 minuten
- 200 g basmatirijst
- 5 el ghee
- een beetje zout
- 1/2 liter water
- 1 grote wortel
- 1 kleine courgette
- 1/4 kleine witte kool
- 1/2 - 1 tl Kapha churna
- enkele cashewnoten
Een snel groentepannetje
De rijst wassen. 1 Eetlepel ghee in een pan verhitten en daarin de rijst bakken totdat hij glazig is. Een beetje zout in het water toevoegen. Dit alles ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken, totdat de rijst de vloeistof heeft opgenomen.
De wortel en de courgette wassen, schillen en raspen. De witte kool wassen en in dunne reepjes snijden.
4 Eetlepels ghee in een pan verhitten en daarin de Kapha churna eventjes bakken. Dan de groente en de cashewnoten toevoegen en het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes smoren. Ten slotte de rijst door de groente roeren en het groentepannetje naar smaak met zout afmaken.
Eet smakelijk.
Uit: 'Kochen nach Ayurveda. Köstliche Küche für ein langes Leben.' van Dr. Karin Pirc