Ingrediënten voor 4 personen
- 4 abrikozen
- 250 g plantaardige kokosyoghurt
- 300 ml water
- ½ tl kardamompoeder
- ¼ tl gemberpoeder
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl piment
- 4 msp. natuurlijk vanillepoeder
- enkele blaadjes verse munt
- 1 takje lavendel
Abrikozen-kokoslassi (vegan)
Bereiding
Snijd de abrikozen in kleine stukjes, doe ze met wat water in een pan en bak ze tot ze zacht zijn. Pureer het fruit vervolgens fijn.
Doe yoghurt, abrikozenpuree, specerijen en water in een kan. Meng alles met een garde of staafmixer goed door elkaar.
Zoet naar wens met ahornsiroop.
Voeg de muntblaadjes en lavendel toe en laat een half uur marineren.
Serveren
Neem vier glazen en versier de randen door ze eerst in citroensap en dan in kokosvlokken te dippen. Verdeel de lassi over de glazen en garneer tot slot met een blaadje munt en een lavendelbloem.