
Ingrediënten
- 400 ml witte druivensap
- 1/2 theelepel saffraandraadjes, gekneusd
- 3 theelepels vers gembersap
- 1/4 theelepel ayurvedisch amandelpoeder
- 1-2 druppels rozenwater (naar keuze)
- 2 eetlepels kokosmelkpoeder
- takjes munt
Jubileum menu voorgerecht
Pikante gegrilde aardappels met koriandercrème
Aardappels
Aardappels grondig wassen en halveren. Komijn in een droge pan lichtjes roosteren. Vermeng het speltmeel, de komijn en het zout. Doe de gesmolten ghee over de aardappelhelften en rol ze door de paneermix. Op een bakplaat 40-50 minuten bakken tot de aardappels van binnen gaar zijn. Elke aardappel met een snufje zout en peterselie bestrooien en warm of koud serveren.
Naar smaak kunnen ook andere kruiden voor het paneren worden gebruikt, zoals rozemarijn, tijm, venkelzaad of sesamzaadjes.
Koriandercrème
Alle ingrediënten (behalve het zout en de paprika) met de mixer pureren tot een gladde créme en op smaak brengen met zout (naar smaak). Op een serveerschaal doen (of naast de aardappels op een bord), garneren met de kleine paprikastukjes en serveren.
Uit Dr. med. Ernst Schrott/Cynthia Nina Bolen: 'Die köstliche Küche des Ayurveda'