Ingrediënten voor 4 personen

  • zout
  • 1 Een handvol gesneden verse soepgroente, of groentebouillon uit de natuurvoedingswinkel
  • 1/2 wortel, grof geraspt
  • 1 stengel citroengras naar smaak
  • 1 bosje waterkers, van stelen ontdaan
  • 1 el rietsuiker of sharkara
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 4 el crème fraîche
  • 1 bosje peterselie, gesneden

Een lichte soep van waterkers

Breng 1,5 l water met zout aan de kook. De soepgroente of de groentebouillon, de wortels en de citroengrasstengel toevoegen en ongeveer 15 minuten laten sudderen totdat de wortels zacht zijn. Zeven, de soepgroente wordt verder niet gebruikt.

De waterkers kort voor het serveren toevoegen. Met suiker, zout en peper afmaken. In voorverwarmde borden schenken en met crème fraîche en peterselie garneren.

Deze lichte soep is bijzonder geschikt voor een afslankkuur in het voorjaar. Een enkele citroengrasstengel (verkrijgbaar in Aziatische winkels) zorgt voor een bijzonder exotisch effect.

Laat uw fantasie de vrije loop: gebruik in plaats van waterkers veldzuring of andere verse kruiden. Met tuinkers wordt deze soep milder en zachter.

Bron: 'Die köstliche Küche des Ayurveda' van Dr. Ernst Schrott en Cynthia Nina Bolen