Voor 2-3 personen

Bereidingstijd 20 – 25 minuten

Salad

  • 250 g veldsla
  • 3 el goudsbloemen
  • 1 el walnoten, fijngehakt

Dressing

  • 1/2 tl verse gember, geschild, fijngehakt
  • 4 el walnootolie
  • 2 tl limoensap
  • 1 tl rietsuiker of sharkara
  • 2 el walnoten, fijn gehakt
  • zout
  • zwarte peper

Jonge veldsla met goudsbloem en walnoot-gember-dressing

De veldsla op schalen schikken, met verse goudsbloemen en fijngehakte walnoten bestrooien. Met de dressing serveren.

Let er bij het kopen op dat de veldsla niet verlept is. Om de sla fris te houden, hem liefst met koud water wassen. Daarna met een theedoek voorzichtig drogen.

Veldsla bevat veel vitamine A, ijzer en calcium. Hij is eetlustopwekkend; zijn blaadjes bevatten veel chlorofyl en brengen prana (de fijne lichaamsenergie) in de cellen.

Uit: ’Die köstliche Küche des Ayurveda – Essen mit Leib und Seele’ van Dr. Ernst Schrott en Cynthia Nina Bolen.