Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg courgettes
  • 1 el ghee
  • 650 ml heet water
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 2 mespuntjes geraspte nootmuskaat
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl Vata-churna
  • 1 bosje verse basilicum
  • 2-3 el slagroom

Romige soep van courgettes en basilicum

Hoe vaak heeft u zich al voorgenomen om iets fris te maken en bent u er door tijdsgebrek niet aan toegekomen? Probeert u eens een soep van courgettes en basilicum. Eenvoudig en snel te bereiden, fris, gezond en heel lekker! Deze weelderige groene, zachte soep kan zelfs tijdens de lunchpauze snel gemaakt worden.

Bereiding

De courgettes wassen, schoonmaken en in dobbelsteentjes snijden. De ghee in een grote pan verhitten en de courgetteblokjes hierin 5 minuten bakken.

Daarna het water, peper, nootmuskaat, zout en Vata-churna toevoegen en 5 minuten laten doorkoken.

De basilicumblaadjes van de stelen plukken, wassen, grof hakken en bij de groente voegen. Ten slotte alles pureren en eventueel de room toevoegen. Afmaken met Vata-churna en zout.

Tip voor de grote trek: geef bij de soep een snee geroosterd brood met ghee of verse kaas.

De room is niet echt noodzakelijk, maar kan als afronding worden gezien.

Uit: Kochen nach Ayurveda von Dr. Karin Pirc und Wilhelm Kempe