Ingrediënten

Winterpunch

  • 1 liter rood druivensap
  • 6 kruidnagels
  • sap van een sinaasappel
  • 3 stokjes kaneel
  • geraspte schil van een niet behandelde citroen en sinaasappel
  • 4 cl ahornsiroop

Sinaasappelpunch

  • 750 ml sinaasappelsap
  • 200-250 ml appelsap (let op een laag zuurgehalte)
  • 4-5 stuks steranijs
  • 4-5 st. cassia kaneelstaafjes of Ceylonkaneel
  • 6-8 kruidnagels
  • zaad van 2 kardemomzaaddozen, fijngestampt
  • 3 el rietsuiker

Winterpunch

Fruitige en kruidige punch voor een weldadig en warm lichaamsgevoel op koude dagen. Een genot, vooral na een uitvoerige wandeling in de winterse vrieskou of bij een gezellig samenzijn met vrienden en familie.

Met vers vruchtensap en twee ‘superstars’ uit de ayurvedische keuken: kaneel en kruidnagel, die bekend zijn om hun vele positieve uitwerkingen. Wetenschappelijke studie toont bijvoorbeeld aan dat kruidnagels tot de beste natuurlijke antioxidanten behoren. Kaneel versterkt de spijsvertering agni. Op die manier is onze winterpunch niet alleen lekker, maar levert hij tegelijkertijd een bijdrage aan uw welbevinden.

Winterpunch

Het druivensap met de specerijen en het raspsel ongeveer 30 minuten afgedekt verhitten (let op dat het niet kookt), daarna 10 minuten laten trekken en zeven.

Probeer ook eens deze punchvariatie:

Sinaasappelpunch

Alle ingrediënten in een pan doen en aan het bruisen brengen, dan de temperatuur verlagen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken, zodat de suiker oplost en de specerijen zich kunnen ontwikkelen. Naar persoonlijke smaak minder specerijen en/of suiker gebruiken en die later eventueel extra toevoegen.