Voor 4 personen

Bereiding: ca. 25 minuten

  • 2-3 zoete aardappels
  • 1 cm verse, groene chilipeul (groen pepertje)
  • 1 el ghee
  • 1 tl gemalen geelwortel
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 2 tl mangopoeder
  • 2 tl basilicumblaadjes
  • 1/4 tl gemalen steranijs
  • 2 el kokosmelkpoeder
  • 125 ml heet water
  • 1-2 el kokosvlokken
  • een beetje zout

Zoete aardappels in kokossaus

De zoete aardappels schillen, wassen en in schijfjes snijden, 1 cm dik. De chilipeul wassen, overlangs halveren, pitten verwijderen en fijnsnijden.

De ghee in een pan verhitten en de chilipeul hierin lichtjes fruiten. De overige kruiden en de zoete aardappels toevoegen en aanbraden.

Het kokosmelkpoeder met het hete water mengen en samen met de kokosvlokken bij de groente voegen. Het geheel in ongeveer 5 minuten gaarkoken. Als het vocht eerder verdampt is, nog iets water toevoegen.

Ten slotte het geheel met zout op smaak brengen.

Referentie: 'Kochen nach Ayurveda – Köstliche Küche für ein langes Leben' van Dr. Karin Pirc en Wilhelm Kempe.