Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Koninklijke wellness voor thuis

Verbindt het nuttige met het aangename! U staat er versteld van hoe eenvoudig en weldadig het is uzelf volgens ayurveda te verwennen en daarbij veel toe te voegen aan uw dagelijks welzijn.

In ayurveda wordt een groot aantal toepassingen beschreven die zeer aangenaam en tegelijkertijd bevorderlijk voor de gezondheid zijn, omdat ze ons innerlijk evenwicht herstellen. Bijzondere betekenis heeft hierbij een oliemassage van het hele lichaam, ’s ochtends voor het douchen of baden. Het is simpel om te doen en gemakkelijk in te passen in de dagelijkse ochtendroutine. Ze geeft vele positieve effecten die u al snel niet meer wilt missen. Maak hiervoor ’s ochtends een kwartier vrij en geniet de hele dag van de holistische werking ervan op lichaam en geest.

YouTube Webinar:  Abhyanga – het geheim van ayurvedische oliemassage

Al eeuwenlang zeer gewaardeerd

Een citaat uit het ayurvedische handboek ‘Charak Samhita’: "Door regelmatige oliemassages (abhyanga) wordt je huid zacht en soepel en het lichaam sterk en aantrekkelijk". Oliemassage is ook heel goed voor de huid en zou daarom regelmatig gedaan moeten worden. “Een regelmatige oliemassage van het hoofd is versterkend voor het haar en de haarwortels. De natuurlijke haarkleur blijft en de gezichtshuid gaat stralen. Alle zintuigen worden scherper en een verkwikkende slaap en emotioneel evenwicht zijn het gevolg. Problemen zoals hoofdpijn, haaruitval en grijze haren komen niet voor.” Een oliemassage heeft een uiterst kalmerende effect op het zenuwstelsel, dat tot de zogenaamde Vata-dosha – een van de drie functionele basisprincipes in de natuur – behoort. Ze is daarom bijzonder aan te bevelen voor mensen die nerveus zijn of voortdurend onder stress staan.

Zacht maar diepgaand

Bij een ayurvedische oliemassage gaat het niet om krachtig masseren van spierweefsel, maar om lichaam en geest door harmoniserende oliën en zachte bewegingen een diep innerlijk evenwicht te schenken. Het belangrijkste is dat de olie op de huid gelijkmatig wordt verdeeld en zorgvuldig wordt ingewreven, zodat de olie goed in de huid kan trekken.

Voorbereidingen

De massage kan zittend of staand gedaan worden. Gebruik een grote handdoek om olievlekken op de vloer te vermijden en zorg voor een aangename warme omgevingstemperatuur. U kunt de olie het beste tot even boven lichaamstemperatuur verwarmen. Zet daarom het flesje met olie even in heet water.

Korte handleiding voor een oliemassage

Masseer eerst het hoofd met kleine, cirkelvormige bewegingen. Dan verder nek, hals, schouders, armen en handen. Masseer de lange beenderen met op- en neergaande rechte streken en de gewrichten cirkelvormig. Buik en borst met zachte streken; de buik met langzame cirkelvormige bewegingen met de wijzers van de klok mee. Ten slotte masseert u voeten en voetzolen. Optimale werking wordt bereikt wanneer u de olie minstens 15 minuten laat intrekken alvorens te gaan douchen of baden. Wanneer u niet veel tijd hebt, masseer dan alleen hoofd, oren en voetzolen.

De uitvoerige handleiding

De hele massage moet met weinig druk worden uitgevoerd. Masseer langzaam en gelijkmatig. Doe de olie ofwel direct op de huid, of eerst in de handpalm, en ga dan verdelen. Houd de hand daarbij als een schaal met de duim erlangs. Masseer met de hele hand, niet alleen met de vingertoppen of de handpalm. Uiteindelijk zal een dunne oliefilm het hele lichaam bedekken. Wanneer u eens niet veel tijd hebt is het beter de massage in te korten dan ze achterwege te laten. Masseer dan alleen hoofdhuid, oren en voetzolen.

  1. Begin met de massage van het hoofd. Masseer de hoofdhuid met kleine cirkelvormige bewegingen. Neem daarvoor voldoende tijd. Daarna de oren en het gezicht. De oren moeten heel zacht worden behandeld. U kunt nu de olie over het hele lichaam verdelen, zodat er voldoende tijd is om in de huid te trekken.
  2. Masseer nu hals en schouders. Denk eraan met open hand en platte vingers, niet alleen met de vingertoppen, te masseren.
  3. Dan zijn de armen, handen en vingers aan de beurt. Gebruik bij de lange beenderen rechte op- en neergaande bewegingen en masseer de gewrichten cirkelvormig met de wijzers van de klok mee.
  4. Vervolgens borst en buik (heel zachtjes). Cirkelvormige bewegingen over de borstkas, rechte bewegingen over het borstbeen en de solar plexus. Masseer de buik met langzame cirkelvormige bewegingen met de wijzers van de klok mee, met de navel als middelpunt.
  5. Masseer de rug, zover u die kunt bereiken. Gebruik gerust wat meer kracht.
  6. Ook de benen kunnen iets krachtiger worden gemasseerd en wel op dezelfde manier als de armen: rechte streken over de lange beenderen en cirkelvormige bij de gewrichten.
  7. Ten slotte masseert u voeten en voetzolen. Laat de olie minstens 15-20 minuten intrekken, alvorens te gaan douchen of baden. Dan heeft de huid voldoende tijd om de olie op te nemen. Wanneer u verkouden bent, of bij spijsverteringsproblemen, moet u tijdelijk geen massages toepassen.

Sluit uw ochtend wellness programma af met ayurvedische cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten. Deze reinigen en verzorgen uw huid met kostbare kruidenextracten, gebaseerd op originele ayurvedische recepten. De Maharishi Ayurveda cosmeticalijn en ook de massage-oliën zijn volgens BDIH gecertificeerd en voldoen aan de strenge richtlijnen voor gecontroleerde natuurcosmetica.

Maharishi Ayurveda producten voor zelfmassage

Ayurveda massage-olie van allerfijnste kwaliteit

Gerijpte, fijne biologische sesamolie, klaar voor gebruik, voor de dagelijkse zelfmassage in een fles van 200 ml. ‘Gerijpt’ betekent: eenmaal kort verhit tot 100 - 108°C. Daardoor wordt de olie meer vloeibaar en wordt daardoor gemakkelijker door de huid opgenomen. De olie is voor alle huidtypes geschikt.

Vata-, Pitta- en Kapha-massage-olie

Met specifieke kruidenextracten volgens origineel ayurvedisch recept: ‘Vata massage-olie’ voor een normale tot droge huid, ‘Pitta’ voor een gevoelige huid en ‘Kapha’ voor een vette huid.

Maharani massage-olie voor ‘haar’, Maharaja massage-olie voor ‘hem’

Speciaal voor de veeleisende huid vanaf 40, met kostbare ingrediënten zoals ashwagandha, sandelhout, amlavrucht en lotusbloesem!

Garshan zijden handschoenen

Te gebruiken bij de ayurvedische droogmassage voor stimulering en een betere doorbloeding van het bindweefsel. Een handleiding voor de Garshan-zelfmassage wordt meegeleverd.

Haarolie

Een weldaad voor de hoofdhuid en volgens ayurveda het geheim voor gezond, glanzend en veerkrachtig haar.

Verdere informatie over massageproducten