Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda
Ayurvedische rijstepap

“Hartverwarmend” – rozen-saffraan-kheer
(ayurvedische rijstepap)

Een zacht-romige ayurvedische rijstepap, verfijnd met saffraan, rozenwater en kardemom – als een zachte omhelzing in dessertvorm.
Ideaal als liefdevol gebaar of als afsluiter van een ayurvedische brunch.

Ingrediënten (Voor 2–3 porties)

 

Bereiding

  1. Spoel de rijst tot het water helder is. Laat vervolgens ca. 20 minuten weken in water (optioneel, voor een zachtere textuur).
  2. Verhit de melk in een pan, voeg kardemom, eventueel het kaneelstokje en ghee toe. Breng aan de kook.
  3. Giet de rijst af en voeg toe aan de melk. Laat op laag vuur ca. 30–40 minuten zachtjes koken, regelmatig roerend, tot het mengsel romig wordt.
  4. Los de saffraandraadjes in de laatste 10 minuten op in wat warme melk en voeg toe.
  5. Verwijder het kaneelstokje zodra de kheer de gewenste consistentie heeft en roer het rozenwater en de zoetstof erdoor.
  6. Verdeel over schaaltjes en garneer met gehakte noten en rozenblaadjes.
  7. Lauw warm serveren.