
Ingrediënten
- 120 g dadels
- 50 g rozijnen
- 50 g sesam
- 1 el tahin
- 1 el ghee
- 1 el honing
- 120 g cashewnoten
- 2 el fijne havermout
- 3 el gepofte amaranth
- 1 tl kardemom gemalen
- 1/2 tl kaneel
- 1 mespuntje gemberpoeder
- 1 mespuntje vanille
- 1 snufje zout
Energieballetjes
Blank sesamzaad in een pan zonder vet langzaam roosteren totdat het lekker gaat geuren. Aan het einde kort de specerijen mee laten roosteren. De helft van de zaden in een vijzel fijnstampen totdat ze openbarsten.
Rozijnen wassen en 15 minuten laten wellen in wat heet water.
Dadels fijn snijden en samen met de rozijnen, honing en de tahin grof pureren met een blender. Wanneer het mengsel te vast is, nog een lepel heet water toevoegen. De cashewnoten grof hakken. Dan alle ingrediënten in een grote schaal doen en goed door elkaar kneden. Draai er met vochtige handen ca. 12 balletjes van.