Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda
Feestelijke pompoensoep

Ingrediënten voor 4 personen

(tl = een afgestreken theelepel)

  • 500 g Hokkaidopompoen
  • 300 g spruitjes
  • 200 g geschilde en gekookte kastanjes
  • 5 gedroogde pruimen
  • 2 cm verse gember
  • 2 tl zwart mosterdzaad
  • 1 tl fenegriekzaad
  • 1 laurierblad
  • 1 cm van een kaneelstokje
  • 2 punten steranijs
  • 2 tl kurkuma (geelwortel)
  • 2 tl gemalen koriander
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 snufje asafoetida
  • 1 tl bruine suiker
  • 400 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • Citroensap en -rasp
  • 2 el ghee
  • verse petersilie of koriander
  • zout

Feestelijke pompoencurry

Zoekt u nog een bijzonder recept voor de feestdagen, dat eenvoudig te bereiden is en toch net even anders is dan anders? Dan is onze ayurvedische pompoencurry echt iets voor u!

Onze ayurvedische kok Heide Maria Vendler laat zien hoe u met pompoen, spruitjes en kastanjes in een handomdraai een overheerlijke feestelijke curry op tafel tovert.
Zeer goed te combineren met basmatirijst.

Bereiding
Was de pompoen goed en snijd deze dan met schil en al in blokjes van 2 x 2 cm. Maak ook de spruitjes schoon en snijd grotere exemplaren doormidden. Snijd de gedroogde pruimen in kleine blokjes en hak de gember fijn.

Verhit nu de ghee in een pan. Voeg mosterdzaad, gember, grof gestampt fenegriekzaad en suiker toe. Rooster dit zachtjes, tot het mosterdzaad begint te springen.

Haal de pan kort van het vuur. Doe de rest van de specerijen en de spruitjes erbij en rooster nog even mee. Blus af met 100 ml groentebouillon en laat vervolgens sudderen tot het vocht verdampt is.

Voeg nu de pompoenstukjes, gedroogde pruimen en de resterende bouillon toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Doe dan de kastanjes en room erbij en verwarm nog even kort door. Maal enkele pompoenstukjes en kastanjes samen met wat vocht tot een gladde puree. Roer de puree door de curry om deze heerlijk romig te maken. Breng de curry op smaak met wat citroensap, citroenrasp en zout en besprenkel tot slot met verse peterselie.