Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Natuurlijke schoonheid

Ayurveda opent voor ons met haar wijsheid alle poorten die toegang geven tot de eigenlijke oorsprong van het leven, tot de bron van alle ordening en harmonie en daarmee ook tot natuurlijke schoonheid.

Volgens ayurvedische begrippen vormen lichaam en geest een ondeelbare eenheid, waarin ook veel aandacht wordt besteed aan de verzorging van het haar en de huid.

Aan de natuurlijkheid van de gebruikte middelen wordt zeer veel waarde gehecht, maar ook aan de erkenning dat ware schoonheid van binnenuit komt en in het bewustzijn begint. Het bewustzijn is de uitdrukking van een verfijnde mentaliteit en afhankelijk van onze gevoelens en gedachten, die niet alleen onze persoonlijkheid maar ook ons lichaam vormen.

Onze zintuigen, de poorten van het bewustzijn, kunnen door klanken, massages, kleuren en vormen, de juiste voeding en balancerende geuren tot een grotere innerlijke ordening en helderheid ontwaken. Yoga, meditatie en andere vedische bewustzijnstechnieken brengen het contact tot stand met de innerlijke kwaliteiten van uw bewustzijn en leggen in principe de basis voor verjonging van de cellen en schoonheid.

Bij ayurveda zorgen natuurlijke oliën en hoogwaardige etherische essences, samen met volgens originele recepten samengestelde extracten van kostbare geneeskrachtige kruiden voor de uitwendige schoonheid. In de buitengewone lijn cosmetica en artikelen voor lichaamsverzorging van Maharishi Ayurveda wordt eeuwenoude wetenschap gekoppeld aan een hoge standaard van gecontroleerde natuurcosmetica. Alle producten van het unieke Maharishi Ayurveda verzorgingsconcept zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd volgens traditionele receptuur en bevatten een zeer hoog percentage plantenextracten. Deze ingrediënten voeden, verfrissen en stimuleren. De verschillende plantaardige bestanddelen hebben een directe werking op de huid en dragen bij aan haar eigen volkomen evenwicht.

Het basisprincipe van ayurvedische cosmetica is de overweging dat verschillende huid- en haartypes hun individuele behoeftes hebben. Volgens ayurveda zijn in de gehele natuur drie basisprincipes (dosha’s) werkzaam, die wij ook in ons eigen lichaam en in onze geest terugvinden. Ze worden Vata, Pitta en Kapha genoemd. Zijn deze dosha’s in evenwicht dan zijn we gezond, dan voelen wij ons goed en straalt ons lichaam natuurlijke schoonheid uit.

Elk van deze basisprincipes is in ieder van ons aanwezig, maar komt per individu verschillend naar buiten. Aan de hand van de eigenschappen van uw huid en uw haar kunt u gemakkelijk zien welke verzorgingsproducten voor u het meest geschikt zijn. Bijvoorbeeld bij een droge huid worden Vata-producten geadviseerd (zie tekstblokje).

Kies uit ons ayurvedische assortiment haarverzorgingsproducten volgens uw haartype:

Vata – voor normaal tot droog en poreus haar

Pitta – voor dun, fijn haar

Kapha – voor vet en sterk haar

Schoonheid, innerlijke rust en uitstraling

Heel natuurlijk probeert ons lichaam zijn individuele evenwicht te handhaven – door het samenspel van de drie dosha’s –, omdat het de oorsprong is van geluk, balans, energie en schoonheid. De eeuwenoude kennis van ayurveda is een waardevol instrument om de symfonie van de dosha’s op de juiste manier af te stemmen.

Volgens ayurveda is ons lichaam geen star gebouw, maar een vloeiend systeem, dat voortdurend verandert. De moderne wetenschap bevestigt dit: elke seconde worden miljoenen oude cellen door nieuwe vervangen. Binnen een jaar zijn praktisch alle atomen van ons lichaam vernieuwd. Het schema voor deze voortdurende veranderingen wordt door ons bewustzijn bepaald. De innerlijke intelligentie van het menselijk lichaam bevat dus het bouwplan dat bepaalt hoe ons lichaam steeds opnieuw wordt opgebouwd. Uiterlijke schoonheid is de uitdrukking van een levende innerlijke schoonheid. Transcendente Meditatie, een oude vedische bewustzijnstechniek is een sleutel tot grotere innerlijke orde en rust. Ze is gemakkelijk te leren, laat zich eenvoudig in het leven van alledag integreren en is desondanks uiterst effectief. Met behulp van de moderne wetenschap kon worden vastgesteld dat regelmatige meditatie zelfs het biologische verouderingsproces vertraagt.

Ayurveda en voeding

De kwaliteit van de voeding speelt in ayurveda een belangrijke rol, omdat daarmee de verschillende lichaamsweefsels worden gevormd. Het voedsel moet vers, natuurlijk, lichtverteerbaar en smakelijk, gezond en vol afwisseling zijn. Wat de samenstelling ervan betreft gaat het niet zozeer om strikte regels, maar meer om de herkenning van de natuurlijke individuele behoeften.

Schoonheid komt van binnenuit

Deze reeds zeer oude wijsheid vindt in de ayurvedische voedingssupplementen een nieuwe betekenis. Crèmes, lotions en kruiden spelen bij lichaamsverzorging en cosmetica een belangrijke rol. Doch de essentie van schoonheid en uitstraling, die in ayurveda prabha wordt genoemd, ontstaat in de eerste plaats door een goed functionerende stofwisseling. Maharishi Ayurveda voedingssupplementen bestaan uit plantaardige en minerale ingrediënten en ondersteunen deze functies op natuurlijke wijze. Het geheim van hun speciale eigenschappen ligt in de samenstelling en de bijzondere verwerking ervan. Ze brengen alle dosha’s in balans en verzorgen het lichaam met essentiële stoffen.

In harmonie met de kosmos

Alles in de natuur volgt een bepaalde cyclus. Leeft u in overeenstemming met het ritme van de natuur? Vroeg opstaan en vroeg – om ca. 22.00 uur – naar bed is niet alleen in ayurveda een bekende wijsheid. Ook de verschillende jaargetijden beschrijven een steeds terugkerende kringloop van verandering. Onze seizoentips (voor lente, zomer, herfst en winter) geven u adviezen over hoe u in harmonie met deze kosmische veranderingen kunt omgaan.

Verwennen en genieten

In ayurveda wordt een groot aantal toepassingen beschreven, die buitengewoon aangenaam zijn en tegelijkertijd gezondheid en schoonheid bevorderen. Een oliemassage van het hele lichaam, ’s ochtends voor het douchen of baden, neemt daarbij een zeer belangrijke plaats in. In de ayurvedische handboeken staat: de toepassing van oliemassages leidt tot een zacht, flexibel, sterk en aantrekkelijk lichaam. Het is zeer goed voor de huid en zou daarom regelmatig moeten worden gedaan. Probeer het eens! Ayurvedische verzorgingsproducten van kostbare plantenextracten vervolmaken de dagelijkse schoonheidsverzorging, die tot doel heeft prabha, de essentie van menselijke schoonheid, tot uitdrukking te brengen.

Tips voor natuurlijke schoonheid

  1. Zorg voor gezonde voeding met vers en natuurlijk voedsel.
  2. Rondt uw voeding met de juiste voedingssupplementen af.
  3. Gun uzelf voldoende slaap, maar sta vroeg op en ga vroeg naar bed.
  4. Zorg voor regelmatige ontspanning. Moderne research heeft aangetoond, dat de techniek van de Transcendente Meditatie en het TM-Sidhi-programma hierbij zeer effectief zijn.
  5. Houdt uw lichaam fit met lichaamsoefeningen, b.v. Yoga asana’s.
  6. Vermijdt stress, overbelasting en uitputting.
  7. Geniet van de weldadige geur van de Maharishi Ayurveda aromatherapie.
  8. Luister voor uw ontspanning naar Maharishi Gandharvaveda-muziek.
  9. Verzorg elke dag – of zo dikwijls als mogelijk is – het hele lichaam met een ayurvedische oliemassage.
  10. Gebruik Maharishi Ayurveda cosmetica en producten voor lichaamsverzorging.