Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

De geschiedenis

‘Ayur’ betekent ‘leven’, ‘veda’ betekent ‘kennis’. Ayurveda is de alomvattende kennis van een lang en gezond leven. De oorsprong hiervan gaat duizenden jaren terug.

Door grote culturele omwentelingen viel de ayurvedische leer uiteen, totdat de vedische geleerde Maharishi Mahesh Yogi in de late jaren 70 de beste ayurveda-experts van heel India ertoe aanzette om, samen met westerse artsen en wetenschappers, de oude overleveringen van ayurveda te verzamelen, te completeren en met moderne wetenschappelijke methodes te testen. Deze volledige, holistische vorm van ayurveda werd ‘Maharishi Ayurveda’ genoemd. Daarnaast zette hij een internationaal netwerk op van artsen, klinieken en scholen.

Het eerste product van Maharishi Ayurveda was het beroemde universele tonicum ‘Maharishi Amrit Kalash’. Al in 1987 werden in de Indiase plaatsen Noida en Faridabad de eerste productielocaties geopend om de waardevolle rasayana in de oorspronkelijke, zuivere vorm te vervaardigen.

Door de grote inspanningen was het mogelijk om al heel snel nog meer rasayana’s in het aanbod op te nemen, evenals natuurlijke cosmetica, oliën en ghi. Intussen omvat het aanbod meer dan 900 hoogwaardige en authentieke ayurvedische producten. Alle producten zijn nauwkeurig bereid volgens eeuwenoude recepten en de klassieke, kostbare en traditionele bereidingswijze.

Tegenwoordig is Maharishi Ayurveda Products het toonaangevende merk voor authentieke, hoogwaardige ayurvedische producten. Meer dan 2000 medewerkers zetten zich bij Maharishi Ayurveda in voor de gezondheid van onze klanten. Ayurvedische geleerden (oftewel vaidya’s) adviseren artsen en klanten over de optimale toepassing van onze producten. In meer dan 50 landen, waaronder behalve India ook Europa, de VS, Canada, Japan en Australië, genieten miljoenen mensen van de vitaliteit en de levensvreugde die ze aan Maharishi Ayurveda te danken hebben.

In tegenstelling tot veel andere Indiase fabrieken heeft MAP India meteen vanaf het begin veel aandacht besteed aan kwaliteitsborging. De modernste technieken, productiefaciliteiten en controlesystemen liggen ten grondslag aan de vele internationale certificaten en onderscheidingen en de hoge, betrouwbare kwaliteit.