Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Engagement

Het ‘Golden Triangle’-project

Als enige fabrikant van ayurvedische producten is Maharishi Ayurveda opgenomen in het ‘Golden Triangle Partnership’-project (GTP) van het Indiase Ministerie van Volksgezondheid. Samen met het ‘Department of Ayurveda, Unani, Sidha & Homeopathy (AYUSH)’, de ‘Indian Council of Medical Research (ICMR)’ en de ‘Council of Scientific and Industrial Research (CSIR)’ werken we aan de verdere uitbreiding van ayurveda en een groeiende wetenschappelijke erkenning.

De doorslaggevende reden voor de opname is de voorbeeldige werkwijze van MAP India, onder andere omdat de ‘... productie-eenheden en laboratoria voldoen aan de standaarden voor productie en beoordeling van minerale kruidenpreparaten en bhasma’s (= de ayurvedische bereiding van minerale producten...’

Authentieke kennis uit de eerste hand

Onze partners, de Deutsche Gesellschaft für Ayurveda en de Deutsche Ayurveda Akademie, bieden medische professionals en geïnteresseerde leken informatie uit de eerste hand en een verscheidenheid aan cursussen en seminars, waaronder:

  • Opleiding en bijscholingen
  • Seminarreizen
  • Lezingen
  • Wetenschappelijke symposia
  • Yogacursussen
  • Cursussen in ayurvedische cosmetica

AYUSH Premium Mark Award voor Maharishi Ayurveda Producten

De voedingssupplementen van Maharishi Ayurveda hebben reeds de nieuwe AYUSH Premium Mark Award ontvangen. Dit is een certificering van Foodcert India, opgezet door het Indiase Ministerie van Volksgezondheid, om hoge kwaliteitsrichtlijnen te garanderen voor de zuiverheid van producten. De charges van de geïmporteerde producten worden bovendien in Europa door onafhankelijke laboratoria onderzocht op eventueel aanwezige pesticiden (herbiciden, insecticiden, fungiciden), micro-organismen (bacteriën, gisten, schimmels, salmonella) en zware metalen (lood, cadmium, kwik, arseen). Deze onderzoeken worden uitgevoerd volgens de meest recente Europese standaarden.