Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Gegarandeerde kwaliteit

U kunt vertrouwen op eersteklas kwaliteit, waarvan de natuurlijke zuiverheid door strenge controles en erkende kwaliteitskenmerken gewaarborgd is.

Alle uit India geïmporteerde producten zijn afkomstig van de hoofdproducent Maharishi Ayurveda Products India (MAP India), waardoor de continue controle op de hoge kwaliteit van de producten gegarandeerd wordt. Maharishi Ayurveda beschikt over productiefaciliteiten die aan de meest actuele normen voldoen; de producten worden getest door onafhankelijke testlaboratoria in India en Europa.

  • ISO 9001:2008 (internationale norm voor kwaliteitsmanagement);
  • ISO 22000:2005 (internationaal managementsysteem voor veiligheid van levensmiddelen);
  • HACCP (programma voor veiligheid van levensmiddelen, voorgeschreven in EG-verordening 852/2004);
  • WHO-GMP (richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie voor kwaliteitsborging bij de productie van levensmiddelen);
  • ECOCERT (Biologische producten in overeenstemming met EU-richtlijnen (EG) 834/2007 );
  • Het GLP-certificaat legt een geregistreerd laboratoriummanagementsysteem vast voor alle belangrijke laboratoriumtests en het ijken van de instrumenten.

De ingrediënten van biologische kruidencapsules, kruidentheesoorten, kruidenpreparaten (churna’s), amandelmelkpoeder en andere Maharishi Ayurveda-producten zijn afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw conform de EU-richtlijnen (EG) 834/2007 en (EG) 387/2008. Deze producten zijn voorzien van het biologische keurmerk van de Europese Unie.

De voedingssupplementen van Maharishi Ayurveda hebben reeds de nieuwe AYUSH Premium Mark Award ontvangen. Dit is een certificering van Foodcert India, ingesteld door het Indiase Ministerie van Gezondheid, waarmee hoge kwaliteitsrichtlijnen voor de zuiverheid van de producten worden gegarandeerd. De geïmporteerde producten worden door onafhankelijke laboratoria in Europa bovendien nog extra gecontroleerd op de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen (herbiciden, insecticiden, fungiciden), microbiologische organismen (bacteriën, gisten, schimmels, salmonella) en zware metalen (lood, cadmium, kwik, arsenicum). Deze onderzoeken worden uitgevoerd in overeenstemming met de laatste Europese normen.

De natuurcosmeticaserie van Maharishi Ayurveda is gecertificeerd volgens de strenge BDIH/Cosmos Organic/Cosmos Natural-richtlijnen voor Gecontroleerde Natuurlijke Cosmetica (G.N.C.).

In ons assortiment vindt u een brede selectie veganistische producten. Een deel daarvan draagt de groene zonnebloem van The Vegan Society, die inmiddels als één van de bekendste en strengste keurmerken voor veganistische producten geldt. Dit logo bevestigt onder meer dat er in het complete productieproces op geen enkel moment gebruik is gemaakt van dierproeven.

Meer over het BDIH-Logo