Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Ayurveda Qualitaetsanspruch

35 Jaar Maharishi Ayurveda®-kwaliteit

 

Maharishi Ayurveda – De Parel van Ayurveda
Maharishi Ayurveda is de oorspronkelijke en meest omvattende vorm van ayurveda. In Maharishi Ayurveda leeft de aloude kennis van de duizendjarige gezondheidstraditie van ayurveda voort.

 

Pionier van ayurveda in Europa

Toen Maharishi Ayurveda in 1987 met de verkoop van ayurvedische producten begon, waren wij de pioniers van ayurveda in Europa. Door hetgeen is opgebouwd over een periode van tientallen jaren hebben wij substantieel kunnen bijdragen aan de verspreiding van ayurveda.

Centraal stond voor ons altijd de kwaliteit van onze producten. De standaard hiervoor werd gezet door de vedische geleerde Maharishi Mahesh Yogi. Hij is degene geweest die wezenlijk heeft bijgedragen aan de opleving van Maharishi Ayurveda einde jaren 70. Hij verlangde dat de producten van Maharishi Ayurveda voldeden aan authenticiteit, zuiverheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en effectiviteit – hoge eisen die wij onszelf dagelijks stellen.

Maharishi Ayurveda®-kwaliteit

Al onze uit India geïmporteerde producten zijn afkomstig van Maharishi Ayurveda Products India (MAP India). Als wereldleider op het gebied van productie en leverancier van hoogwaardige ayurvedische producten vinden deze producten inmiddels afzet in meer dan 50 landen.

Een belangrijke factor voor het succes van deze onderneming is gelegen in de kwaliteit van haar producten. Maharishi Ayurveda® beschikt over enorme kennis van het hele gebied van ayurveda en werkt bovendien nauw samen met een raad van internationaal gerenommeerde vaidyas (ayurvedische geleerden).

Bij de bereiding komen traditie en moderniteit samen: enerzijds vormen de oorspronkelijke en authentieke recepten van Maharishi Ayurveda de basis voor de producten van Maharishi Ayurveda®, anderzijds staan de modernste methodes zoals gestandaardiseerde en gecertificeerde bereidingsprocedures garant voor een constante hoge kwaliteit.

Deze zorgvuldigheid vond reeds in de hoogste instanties erkenning. Zo behaalden de voedingssupplementen van MAP India de AYUSH Premium Mark Award, een keurmerk volgens de standaard van de Wereldgezondheidsorganisatie. Bovendien werd MAP India als enige Indiase producent door het Indiase Ministerie van Gezondheid en door een comité van deskundigen toegelaten als partner in een project voor de verspreiding en het verwerven van erkenning van ayurveda (Golden Triangle Partnership GTP).

Hierop kunt u vertrouwen

 

Herstellung der Produkte

Beste Rohstoffe

Ernte der Produkte

 

  • Traditionele productie: Onze producten worden op basis van duizenden jaar oude recepten bereid in overeenstemming met de klassieke en voor een deel ook complexe voorschriften. Op die manier wordt het volledig potentieel van de ayurvedische kennis ontvouwen.
  • Beste grondstoffen: Speciaal opgeleide plukkers oogsten onze planten op het ideale tijdstip. Slechts grondstoffen die voldoen aan onze hoge kwaliteitsmaatstaven met betrekking tot zuiverheid, rijpheid en potentie worden verwerkt.
  • Geen slechte compromissen: Als belangrijke grondstoffen een keer niet of slechts in minderwaardige kwaliteit verkrijgbaar zijn, dan zien wij liever af van productie dan een slechtere kwaliteit op de koop toe te nemen.
  • Milieubescherming: Ayurveda, de wetenschap van lang leven, betekent voor ons vanzelfsprekend ook dat wij de natuur, de gezondheid van onze medewerkers en onze klanten beschermen. Waar mogelijk telen wij onze planten volgens gecontroleerde biologische methodes op eigen terrein. Zeldzame planten worden bewust geteeld met het oog op de instandhouding van de biodiversiteit. Verpakkingsmateriaal uit kringlooppapier en zetmeel en het vermijden van onnodig vervoer door verwerking ter plekke ontzien daarbij ook nog eens het milieu.

 

Moringa Pflanze

Granatapfel

 

 

 

  • Biologische producten: In ons assortiment hebben wij een groot deel producten van gecontroleerde biologische kwaliteit.
  • Natuurlijke cosmetica: Ook in onze cosmetische producten combineren wij traditionele ayurvedische kennis met moderne standaarden. Onze natuurlijke cosmetica bevat uitsluitend hoogwaardige, natuurlijke oliën zonder synthetische kleur- en geurstoffen, te herkennen aan het keurmerk ‘gecontroleerde natuurcosmetica’.
  • Service: Iedere onderneming is slechts zo goed als zijn dienstverlening. Wij reageren graag op uw wensen. Lukt het niet om ons te bereiken, dan kunt u gebruik maken van onze antwoordservice.
  • Veilige producten dankzij dubbele controle: Eigen productievestigingen in India en dubbele kwaliteitscontroles dragen zorg voor zuivere producten. Zo wordt iedere partij producten in Europa bovendien nog door onafhankelijke laboratoria volgens de hier geldende modernste standaarden onderzocht op restanten van pesticiden, microben (schimmels, bacteriën) en zware metalen. Uw veiligheid is ons dit zeker waard!

U kunt erop vertrouwen: wij zullen u ook in de toekomst uitsluitend de allerbeste, zuivere, geteste en gecertificeerde kwaliteit bieden.

 

Ayurveda Pflanzen Anbau Indien

Onze claim!

Voor iedereen die gezond wil leven en waarde hecht aan puur natuur, biedt Maharishi Ayurveda een betrouwbare en holistische benadering van gezondheid en natuurlijk evenwicht. Wij passen de duizenden jaren oude kennis van het ayurvedische gezondheidssysteem op authentieke wijze toe voor de ontwikkeling, de productie en het aanbod van de beste ayurvedische producten voor de moderne mens.

Teelt en oogst

Alle uit India geïmporteerde producten komen van onze hoofdproducent Maharishi Ayurveda Products India (MAP India). Daardoor kunnen we voortdurend de hoge kwaliteit bewaken. De meeste planten en kruiden groeien op eigen grond met een duurzame verzorging en ze worden geoogst op het moment dat ze hun grootste potentie hebben. De werkzaamheid van een plant varieert sterk en is afhankelijk van het jaargetijde, de maancyclus en het uur van de dag waarop de plant wordt geoogst. Grondstoffen die volgens onze experts niet voldoen aan de kwaliteitseisen die wij met betrekking tot zuiverheid, rijpheid en kracht hebben gesteld, worden niet gebruikt.

Teelt, oogst, verwerking, opslag: het hele productieproces wordt door een raad van vaidya’s (ayurvedische geleerden) gecontroleerd. Deze raad werd door de belangrijkste Indiase ayurveda experts opgericht: B. D. Triguna, adviseur van de Indiase regering en voormalig voorzitter van de Indiase vereniging van ayurvedische artsen, Balraj Maharshi, toonaangevend expert op het gebied van de dhravyaguna, de selectie en het gebruik van helende planten, alsmede V. M. Dwivedi, internationaal erkende autoriteit op het gebied van de rasayana’s (ayurvedische kruiden- en mineraalmelanges).

All India Ayurveda Kongress

Erkenning

Het ‘All India Ayurvedic Congress’ is de grootste beroepsorganisatie en hoogste instantie op het gebied van ayurveda in India waarvan meer dan 300.000 ayurvedische geleerden lid zijn. In een officiële verklaring van de president van deze organisatie staat dat Maharishi Ayurveda de authentieke en klassieke vorm van ayurveda vertegenwoordigt en een plaats heeft in de grote traditie van de ayurvedische kennis, zoals deze in het huidige India verder nauwelijks nog wordt aangetroffen.

Hier kunt u het citaat van de president van het All India Ayurvedic Congress lezen.

 

 

Gegarandeerde kwaliteit

U kunt vertrouwen op eersteklas kwaliteit, waarvan de natuurlijke zuiverheid door strenge controles en erkende kwaliteitskenmerken gewaarborgd is.

Alle uit India geïmporteerde producten zijn afkomstig van de hoofdproducent Maharishi Ayurveda Products India (MAP India), waardoor de continue controle op de hoge kwaliteit van de producten gegarandeerd wordt. Maharishi Ayurveda beschikt over productiefaciliteiten die aan de meest actuele normen voldoen; de producten worden getest door onafhankelijke testlaboratoria in India en Europa.

ISO-ZErtifikat

ISO-certificaat

ISO 9001:2008 (internationale norm voor kwaliteitsmanagement),
ISO 22000:2005 (internationaal managementsysteem voor veiligheid van levensmiddelen);

ISO-ZErtifikat

ISO-certificaat

ISO 9001:2008 (internationale norm voor kwaliteitsmanagement),
ISO 22000:2005 (internationaal managementsysteem voor veiligheid van levensmiddelen);

HACCP-Standar

HACCP-standaard

HACCP (programma voor veiligheid van levensmiddelen, voorgeschreven in EG-verordening 852/2004);

HACCP-Standard

 

 

HACCP-standaard

HACCP (programma voor veiligheid van levensmiddelen, voorgeschreven in EG-verordening 852/2004);

WHO-GMP Standard

WHO-GMP-standaard

WHO-GMP (richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie voor kwaliteitsborging bij de productie van levensmiddelen);

WHO-GMP Standard

 

WHO-GMP-standaard

WHO-GMP (richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie voor kwaliteitsborging bij de productie van levensmiddelen);

GLP-Zertifikat

GLP-certificaat

Het GLP-certificaat legt een geregistreerd laboratoriummanagementsysteem vast voor alle belangrijke laboratoriumtests en het ijken van de instrumenten.

GLP-Zertifikat

 

GLP-certificaat

Het GLP-certificaat legt een geregistreerd laboratoriummanagementsysteem vast voor alle belangrijke laboratoriumtests en het ijken van de instrumenten.

ECOCERT

ECOCERT (Biologische producten in overeenstemming met EU-richtlijnen (EG) 834/2007 ).

ECOCERT

ECOCERT (Biologische producten in overeenstemming met EU-richtlijnen (EG) 834/2007 ).

 

Talrijke andere kwaliteitszegels en keurmerken getuigen van de bijzondere kwaliteit van veel van onze producten.

BIO-Siegel

Biologisch keurmerk

De ingrediënten van biologische kruidencapsules, kruidentheesoorten, kruidenpreparaten (churna’s), amandelmelkpoeder en andere Maharishi Ayurveda-producten zijn afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw conform de EU-richtlijnen (EG) 834/2007 en (EG) 387/2008. Deze producten zijn voorzien van het biologische keurmerk van de Europese Unie.

BIO-Siegel

Biologisch keurmerk

De ingrediënten van biologische kruidencapsules, kruidentheesoorten, kruidenpreparaten (churna’s), amandelmelkpoeder en andere Maharishi Ayurveda-producten zijn afkomstig uit de gecontroleerde biologische landbouw conform de EU-richtlijnen (EG) 834/2007 en (EG) 387/2008. Deze producten zijn voorzien van het biologische keurmerk van de Europese Unie.

 

Het onderzoek- en ontwikkelingscentrum van de fabrikant in India is officieel erkend en gecertificeerd door het Indiase Ministerie van Wetenschap en Technologie.

AYUSH Premium Mark Award

 

AYUSH Premium Mark Award

De voedingssupplementen van Maharishi Ayurveda hebben reeds de nieuwe AYUSH Premium Mark Award ontvangen. Dit is een certificering van Foodcert India, ingesteld door het Indiase Ministerie van Gezondheid, waarmee hoge kwaliteitsrichtlijnen voor de zuiverheid van de producten worden gegarandeerd. De geïmporteerde producten worden door onafhankelijke laboratoria in Europa bovendien nog extra gecontroleerd op de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen (herbiciden, insecticiden, fungiciden), microbiologische organismen (bacteriën, gisten, schimmels, salmonella) en zware metalen (lood, cadmium, kwik, arsenicum). Deze onderzoeken worden uitgevoerd in overeenstemming met de laatste Europese normen.

 

 

AYUSH Premium Mark Award

 

AYUSH Premium Mark Award

De voedingssupplementen van Maharishi Ayurveda hebben reeds de nieuwe AYUSH Premium Mark Award ontvangen. Dit is een certificering van Foodcert India, ingesteld door het Indiase Ministerie van Gezondheid, waarmee hoge kwaliteitsrichtlijnen voor de zuiverheid van de producten worden gegarandeerd. De geïmporteerde producten worden door onafhankelijke laboratoria in Europa bovendien nog extra gecontroleerd op de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen (herbiciden, insecticiden, fungiciden), microbiologische organismen (bacteriën, gisten, schimmels, salmonella) en zware metalen (lood, cadmium, kwik, arsenicum). Deze onderzoeken worden uitgevoerd in overeenstemming met de laatste Europese normen.

 

Vegane Blume

The Vegan Society

In ons assortiment vindt u een brede selectie veganistische producten. Een deel daarvan draagt de groene zonnebloem van The Vegan Society, die inmiddels als één van de bekendste en strengste keurmerken voor veganistische producten geldt. Dit logo bevestigt onder meer dat er in het complete productieproces op geen enkel moment gebruik is gemaakt van dierproeven.

 

 

Vegane Blume

The Vegan Society

In ons assortiment vindt u een brede selectie veganistische producten. Een deel daarvan draagt de groene zonnebloem van The Vegan Society, die inmiddels als één van de bekendste en strengste keurmerken voor veganistische producten geldt. Dit logo bevestigt onder meer dat er in het complete productieproces op geen enkel moment gebruik is gemaakt van dierproeven.

BDIH/COSMOS-Siegel BDIH/COSMOS-Siegel

BDIH/COSMOS-keurmerk

De natuurcosmeticaserie van Maharishi Ayurveda is gecertificeerd volgens de strenge BDIH/Cosmos Organic/Cosmos Natural-richtlijnen voor Gecontroleerde Natuurlijke Cosmetica (G.N.C.).

Sinds de oprichting van het bedrijf staan wij voor natuurlijke schoonheidsverzorging. Wij hebben actief bijgedragen tot de oprichting van het BDIH-certificaat voor gecontroleerde natuurlijke cosmetica en vertrouwen wij ook vandaag nog voor 100% op BDIH-COSMOS ORGANIC / COSMOS NATURAL-gecertificeerde natuurlijke cosmetica.

 

BDIH/COSMOS-Siegel BDIH/COSMOS-Siegel

BDIH/COSMOS-keurmerk

De natuurcosmeticaserie van Maharishi Ayurveda is gecertificeerd volgens de strenge BDIH/Cosmos Organic/Cosmos Natural-richtlijnen voor Gecontroleerde Natuurlijke Cosmetica (G.N.C.).

Sinds de oprichting van het bedrijf staan wij voor natuurlijke schoonheidsverzorging. Wij hebben actief bijgedragen tot de oprichting van het BDIH-certificaat voor gecontroleerde natuurlijke cosmetica en vertrouwen wij ook vandaag nog voor 100% op BDIH-COSMOS ORGANIC / COSMOS NATURAL-gecertificeerde natuurlijke cosmetica.

 

 

Maharishi Ayurveda verzorgingsproducten  – een koninklijke weg naar oorspronkelijke schoonheid en uitstraling.

De unieke serie verzorgingsproducten van Maharishi Ayurveda combineert duizenden jaren oude kennis met de hoge standaard van gecontroleerde natuurcosmetica. Geselecteerde ingrediënten in combinatie met de ayurvedische kennis over de individuele behoeften van verschillende huid- en haartypes: dat is natuurlijke verzorging tot in de puntjes.

Om uitstekende topkwaliteit te kunnen waarborgen, hebben wij al in 2001 de natuurcosmeticagroep mede opgericht bij BDIH, de pionier op het gebied van certificering van echte natuurcosmetica. Hier is destijds het keurmerk voor ‘gecontroleerde natuurcosmetica’ ontstaan, dat tegenwoordig overal ter wereld bekend en erkend is.

Alle producten van het unieke Maharishi Ayurveda-verzorgingsprogramma zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd en houden rekening met de individuele behoeften van verschillende huid- en haartypes. Ze zijn gebaseerd op origineel ayurvedische kruidenrecepturen. Conform de BDIH-richtlijnen bevatten ze uitsluitend hoogwaardige, natuurlijke oliën zonder synthetische kleur- en geurstoffen.

Veel van onze cosmetische producten voldoen ook aan de nieuwe Europese norm voor biologische en natuurcosmetica 'COSMOS'. Authentiek, puur, hoogwaardig, milieuvriendelijk en duurzaam - dat moeten onze producten zijn, en dat willen wij u kunnen bieden.

In combinatie met traditionele ayurvedische schoonheidstips en speciale voedingssupplementen wijst Maharishi Ayurveda de weg naar oorspronkelijke schoonheid en een natuurlijke uitstraling.

Alle gegevens over de BDIH-richtlijnen vindt u op de BDIH-website, de tekst is in het Duits en Engels.

Voor informatie over de COSMOS-norm, klik hier, de tekst is in het Engels.

Wilt u meer weten? Hier vindt u meer informatie over onze bedrijfsgeschiedenis.