Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Let op de volgende belangrijke aanwijzingen

Onze producten worden strikt volgens de originele ayurvedische recepten vervaardigd, zodat de in de ayurveda beschreven harmoniserende en gezondheidsondersteunende effecten bereikt worden. De traditionele ayurvedische kennis vormt in de Indiase cultuur een erkende wetenschap die wordt doorgegeven en in praktijk wordt gebracht door gerenommeerde geleerden en gebruikers en die tevens wordt gepromoot door overheidsinstanties.

De duizenden jaren oude ayurvedische leer is echter ook gebaseerd op andere principes en benaderingen dan die uit onze gangbare ‘westerse’ wetenschap. Aangezien onze beschrijvingen van de betekenis en de functies van ayurvedische voedingssupplementen (rasayana’s) berusten op de kennis van de ayurveda, maken wij geen aanspraak op effecten in de zin van de gangbare wetenschap. Met name de aspecten van harmonie en een individueel innerlijk evenwicht hebben geen equivalent in onze wetenschap, waardoor voor veel van de in de ayurveda beschreven effecten geen bewijs aantoonbaar is in termen van de westerse wetenschap.

Wat is ama?

In de ayurvedische teksten wordt de term ‘ama’ op veel plaatsen vermeld. De letterlijke vertaling van ama is: onverteerd. Volgens de ayurvedische geschriften ontstaat ama als het door ons opgenomen voedsel wegens slechte eetgewoonten of een zwakke agni (spijsverteringsvuur) niet goed verteerd wordt. Ama wordt in de ayurvedische leer beschreven als een soort slakkenmateriaal in het lichaam, dat allerlei stofwisselingsprocessen kan belemmeren. In de westerse wetenschap bestaat er geen equivalent voor de term ‘ama’, die we in het Nederlands vertaald hebben als ‘stofwisselingsslakken’.

Informatie over onze voedingssupplementen

Onze voedingssupplementen zijn gemaakt volgens eeuwenoude originele recepturen uit de ayurvedische geschriften. Ze worden van oudsher met veel succes gebruikt. Er wordt echter geen werkzaamheid in de zin van de allopathische geneeskunde geclaimd. Voor het behandelen van ziekten kunt u het beste een arts raadplegen.