Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Milieubewustzijn

Volgens de vedische kennis zijn mens, natuur en kosmos één. Daaruit komt een diepgaand inzicht in de grondslagen van het leven voort, evenals een grote verantwoordelijkheid voor het behoud van de natuur.

Maharishi Ayurveda neemt deze verantwoordelijkheid al dertig jaar lang serieus, met een consequente bedrijfsvoering die zich concentreert op de maatstaven voor duurzame handel. Wij vinden het belangrijk om het milieu en de natuurlijke hulpbronnen optimaal te beschermen. Zo willen wij bijdragen aan het behoud van de natuurlijke levensprincipes voor onszelf en onze kinderen.

 • Indien mogelijk zijn de ingrediënten van de Maharishi Ayurveda-producten afkomstig uit gecontroleerd biologische teelt op eigen landbouwgronden en via gecertificeerde wildpluk, evenals van zorgvuldig gekozen en deels gecertificeerde biologische boeren en samenwerkingspartners op grote hoogte van het Himalayagebergte. Wij hechten veel waarde aan een zorgvuldige omgang met grondstoffen, duurzaamheid, nauwkeurigheid en eerlijke handel.
 • Ons productassortiment met biologische producten wordt steeds verder uitgebreid.
 • Sinds de oprichting van het bedrijf staan we voor natuurlijke schoonheidsverzorging, hebben we een actieve rol gespeeld in de totstandkoming van het BDIH-certificaat voor gecontroleerde natuurlijke cosmetica en vertrouwen we nog steeds voor 100% op BDIH-COSMOS ORGANIC-/COSMOS NATURAL-gecertificeerde natuurlijke cosmetica als teken van duurzame productie.
 • Wij verwerken ingrediënten spaarzaam, duurzaam en zo veel mogelijk direct ter plekke, om het transport tot een minimum te beperken.
 • Zeldzame plantensoorten worden speciaal aangeplant om de rijkdom van de Indiase flora te beschermen en te conserveren. De plukkers zijn zorgvuldig opgeleid in het duurzaam oogsten van planten.
 • Wij zorgen ervoor dat we voortdurend op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van nieuwe milieuvriendelijke en duurzame verpakkingsmogelijkheden voor onze producten, waarvan we er al veel hebben kunnen toepassen.
 • Voor onze verpakkingen gebruiken we FSC-gecertificeerd karton (Forest Stewardship Council).
 • Waar mogelijk gebruiken wij milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal, gemaakt van oud papier en zetmeel.
 • Wij verzenden uw bestellingen klimaatneutraal met DHL GoGreen.
 • Door onze deelname aan het Duits duaal systeem voor het recyclen van verkoopverpakkingen besparen we elk jaar duizenden kilo's schadelijke CO2.
 • Wij gebruiken in ons Europese hoofdkantoor al jarenlang Nederlandse groene stroom uit waterkracht.
 • Maharishi Ayurveda is lid van verschillende instellingen, netwerken en werkgroepen om op centraal en staatsniveau mechanismen en ondersteuningsstrategieën te implementeren voor een duurzame teelt, handel en export.

Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.