Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Wij zijn wij

Het bedrijf - Maharishi Ayurveda Europe B.V.

Maharishi Ayurveda is de marktleider op het gebied van authentiek ayurvedische producten naar originele receptuur, die hun waarde al duizenden jaren bewezen hebben.

De hoofdvestiging van de Europese vertegenwoordiging, Maharishi Ayurveda Europe, bevindt zich in Nederland, in Roermond. Hier hebben wij tevens een groot magazijn, zodat we onze producten snel en betrouwbaar kunnen leveren.

Ons hoofdkantoor bevindt zich in India, de bakermat van ayurveda. Daarnaast zijn er zelfstandige vestigingen in Europa en de VS en distributiefilialen op alle continenten. Alleen voor Maharishi Ayurveda Products India zijn dagelijks al ruim 2000 medewerkers betrokken bij het werk voor gezondheid en welzijn door authentieke ayurveda.

Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die de merknaam Maharishi Ayurveda met zich meebrengt. Daarom zetten wij ons er dagelijks voor in om u adequaat te adviseren en u alleen de beste kwaliteit te leveren. Want uw gezondheid gaat ons na aan het hart.

Vertrouw op de marktleider.
Wij zetten ons met plezier in voor uw gezondheid.

Gudrun Buchzik, adjunct directeur
Shantanu Banerji, directeur

 

Wij leven Ayurveda!

Wij, dat zijn Gudrun Buchzik, adjunct directeur, Shantanu Banerji, directeur en ons betrokken team.

Voor ons is ayurveda een belangrijk levensprincipe. Dat heeft ook zijn weerslag op ons werk. De dagelijkse omgang met ayurveda is voor ons waarachtig omdat al onze activiteiten en producten volledig op het welzijn en de gezondheid zijn afgestemd op u die vertrouwen in ons gesteld hebben.

Gudrun Buchzik, stellv. Geschäftsführerin

Gudrun Buchzik, stellv. Geschäftsführerin

„Elke dag opnieuw, meer dan 20 jaar, ben ik blij om authentiek ayurvedisch te leven, dit onder een breed publiek te brengen, en onze klanten te mogen ondersteunen met topproducten, informatie en tips.“
Gudrun Buchzik, plaatsvervangend bedrijfsleider

Shantanu Banerji, Geschäftsführer

Shantanu Banerji, Geschäftsführer

„Balans. Dat is het sleutelwoord in ayurveda. Elke dag in balans leven, zowel op het werk en in de familiekring – daar heb ik me op toegelegd. Letten op wat het lichaam me vertelt, routine en voeding aanpassen aan mijn dosha-type – ayurveda is eigenlijk heel eenvoudig..“
Shantanu Banerji, bedrijfsleider

 

 

 

De geschiedenis

„Ayur“ betekent „leven“, „veda“ betekent „kennis“. Ayurveda is de alomvattende kennis van een lang en gezond leven. De oorsprong hiervan gaat duizenden jaren terug.

Door grote culturele omwentelingen viel de ayurvedische leer uiteen, totdat de vedische geleerde Maharishi Mahesh Yogi in de late jaren 70 de beste ayurveda-experts van heel India ertoe aanzette om, samen met westerse artsen en wetenschappers, de oude overleveringen van ayurveda te verzamelen, te completeren en met moderne wetenschappelijke methodes te testen. Deze volledige, holistische vorm van ayurveda werd ‘Maharishi Ayurveda’ genoemd. Daarnaast zette hij een internationaal netwerk op van artsen, klinieken en scholen.

Het eerste product van Maharishi Ayurveda was het beroemde universele tonicum ‘Maharishi Amrit Kalash’. Al in 1987 werden in de Indiase plaatsen Noida en Faridabad de eerste productielocaties geopend om de waardevolle rasayana in de oorspronkelijke, zuivere vorm te vervaardigen.

Door de grote inspanningen was het mogelijk om al heel snel nog meer rasayana’s in het aanbod op te nemen, evenals natuurlijke cosmetica, oliën en ghi. Intussen omvat het aanbod meer dan 900 hoogwaardige en authentieke ayurvedische producten. Alle producten zijn nauwkeurig bereid volgens eeuwenoude recepten en de klassieke, kostbare en traditionele bereidingswijze.

Tegenwoordig is Maharishi Ayurveda Products het toonaangevende merk voor authentieke, hoogwaardige ayurvedische producten. Meer dan 2000 medewerkers zetten zich bij Maharishi Ayurveda in voor de gezondheid van onze klanten. Ayurvedische geleerden (oftewel vaidya’s) adviseren artsen en klanten over de optimale toepassing van onze producten. In meer dan 50 landen, waaronder behalve India ook Europa, de VS, Canada, Japan en Australië, genieten miljoenen mensen van de vitaliteit en de levensvreugde die ze aan Maharishi Ayurveda te danken hebben.

In tegenstelling tot veel andere Indiase fabrieken heeft MAP India meteen vanaf het begin veel aandacht besteed aan kwaliteitsborging. De modernste technieken, productiefaciliteiten en controlesystemen liggen ten grondslag aan de vele internationale certificaten en onderscheidingen en de hoge, betrouwbare kwaliteit.

 

 

Engagement

Het “Golden Triangle“-project

Als enige fabrikant van ayurvedische producten is Maharishi Ayurveda opgenomen in het ‘Golden Triangle Partnership’-project (GTP) van het Indiase Ministerie van Volksgezondheid. Samen met het ‘Department of Ayurveda, Unani, Sidha & Homeopathy (AYUSH)’, de ‘Indian Council of Medical Research (ICMR)’ en de ‘Council of Scientific and Industrial Research (CSIR)’ werken we aan de verdere uitbreiding van ayurveda en een groeiende wetenschappelijke erkenning.

De doorslaggevende reden voor de opname is de voorbeeldige werkwijze van MAP India, onder andere omdat de ‘... productie-eenheden en laboratoria voldoen aan de standaarden voor productie en beoordeling van minerale kruidenpreparaten en bhasma’s (= de ayurvedische bereiding van minerale producten...’

Authentieke kennis uit de eerste hand

Onze partners, de Deutsche Gesellschaft für Ayurveda en de Deutsche Ayurveda Akademie, bieden medische professionals en geïnteresseerde leken informatie uit de eerste hand en een verscheidenheid aan cursussen en seminars, waaronder:

  • Opleiding en bijscholingen
  • Seminarreizen
  • Lezingen
  • Wetenschappelijke symposia
  • Yogacursussen
  • Cursussen in ayurvedische cosmetica

 

Gezonde werkplekken

Een gezonde, uitgebalanceerde levensstijl – die streven wij ook na voor onze medewerkers.

Zo zijn de arbeidsprocessen dusdanig ingericht dat zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met de persoonlijke behoeften van het individu. Wederzijds respect en consideratie zijn voor ons vanzelfsprekende pijlers voor een aangename omgang met elkaar en een harmonieus bedrijfsklimaat. In onze hoofdvestiging in Roermond zorgen wij dagelijks voor vers bereide maaltijden die met zorg worden samengesteld volgens ayurvedische criteria. Ook bieden wij onze medewerkers ontspanningstechnieken aan en ruimte voor hun eigen meditatiebeoefening.

Daarnaast leren wij dagelijks bij over onze gezondheid en hoe we die op eenvoudige en effectieve wijze kunnen bevorderen. Het feit dat wij daarbij met hoogwaardige, natuurzuivere producten en materialen mogen werken, maakt de aangename werksfeer compleet.

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Wij bieden u een aantrekkelijke functie met veel ruimte voor zelfstandig werken in ons Europees hoofdkantoor in Roermond.