Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Dr. Ernst SchrottEerbetoon aan dr. Ernst Schrott
5.1.1951 – 22.10.2021

Op 22 oktober hebben wij afscheid moeten nemen van onze goede vriend en onvergetelijk ayurvedisch expert dr. Ernst Schrott, die geheel onverwachts tijdens zijn ochtendmeditatie is heengegaan.

Wij kunnen nog steeds geen woorden vinden voor dit immense verlies en de diepe dankbaarheid die wij voelen.

Dr. Schrott was onze sympathieke, hartelijke, intuïtieve, scherpzinnige, altijd optimistische, positieve, opgewekte vriend en samenwerkingspartner. Tevens was hij een gewaardeerd, zorgzaam, uitmuntend arts en wijze vaidya, een briljant leraar, liefhebbende vader en grootvader, kunstenaar, musicus – en een empathisch mens zoals er maar weinigen zijn.

Hij stond dag en nacht klaar voor zijn patiënten en medemens; geen weg was hem te ver en niets was hem teveel om anderen te helpen.

Collage Dr. Ernst Schrott

Hij zette zich onvermoeibaar in voor de gezondheid en het welzijn van anderen, presenteerde Maharishi Ayurveda aan professionals en aan het publiek, leidde honderden artsen op, schreef meer dan twintig boeken – en dat alles terwijl hij natuurlijk en authentiek bleef, altijd trouw aan zijn eigen wortels en de vedische kennis. Door zijn publicaties, lezingen en trainingen heeft hij voor talloze mensen de deur naar ayurveda geopend en hen geholpen een optimale gezondheid te bereiken.

Dr. Ernst Schrott ontving vele onderscheidingen voor zijn uitmuntende kennis en onderricht, was al in 1983 stichtend lid van de Deutsche Gesellschaft für Ayurveda, de eerste ayurvedische medische vereniging buiten India, en tot aan zijn dood een toegewijd, creatief bestuurslid, richtte samen met dr. Wolfgang Schachinger de Deutsche Ayurveda Akademie op en was ook sinds een paar jaar Co-Department Head van het Maharishi College of Perfect Health International.

Zijn unieke inzichten en publicaties op het gebied van Marma-therapie en Dravyaguna, de ayurvedische fytotherapie, zullen de vakwereld ook in de toekomst blijven fascineren en vele mensen helpen een betere gezondheid te bereiken.

Wij voelen niets dan hoogachting en respect, oneindige dankbaarheid en affectie. Dr. Schrott was geliefd en werd door iedereen gewaardeerd.

Wij danken hem voor zijn onvermoeibare inzet, zijn uitmuntende schat aan kennis, zijn liefdevolle, opgewekte, optimistische, vriendelijke en competente persoonlijkheid, ongeacht de situatie; en voor het feit dat hij een loyale, eerlijke vriend en samenwerkingspartner was.

Wij zullen dr. Ernst Schrott nooit vergeten.

 

Voor iedereen die Ernst kende en niet persoonlijk afscheid van hem kon nemen, is er een registratie van de herdenking op 5 november 2021 beschikbaar.