Ghee (botervet), biologisch, 500 g
Maharishi Ayurveda Ghee is zuivere biologische koe-ghee die gezonde vetten bevat en een geweldige voedingsbron voor het lichaam is. Ghee neemt een speciale plek in binnen ayurveda en wordt zelfs als heilig beschouwd. Koe-ghee staat in ayurveda bekend als ‘amritam’ en ayurveda raadt aan het dagelijks aan voedsel toe te voegen.
Volgens ayurveda brengt ghee de Pitta- en Vata-dosha in balans en verhoogt het ojas en sattvic guna.
In kleine hoeveelheden is ghee volgens ayurveda goed voor de spijsvertering. Ideaal voor koken en bakken.
Ghee intensiveert de smaak van gestoofde groenten. Specerijen of chapati’s die in een klein beetje ghee worden geroosterd of gebakken zijn heerlijk en een verrijking van het menu.
Biologische ghee of geklaarde boter heeft een licht nootachtige, lekkere smaak en bevat korte en middellange ketenvetzuren, waaronder butyraten.
- Biologisch gecertificeerd
- Geen kleurstoffen, smaakstoffen en additieven toegevoegd
- Ayurvedisch alternatief voor boter, olie en vet
- Vrij van giftige zware metalen
- Lactose-, suiker- en glutenvrij
Ghee
- is rijk aan vetoplosbare vitamines zoals vitamine A, E en D
- bevat gezonde vetten
Bijdrage aan de gezondheid
Ghee heeft de volgende eigenschappen:
- Madhura rasa (zoete smaak)
- Vipaka (stofwisselingseffect) is ook zoet (madhura)
- brengt volgens ayurveda de Vata- en Pitta-dosha in balans
Dit zegt Ayurveda
Binnen ayurveda staat biologische koe-ghee erom bekend dat het de Sapta-dhatu’s (7 weefsels) in ons lichaam opbouwt.
Het kalmeert ook een verhoogde Vata- en Pitta-dosha.
Ghee is een van de bekendste vetten binnen ayurveda. Het bevordert agni*, ojas*, Kapha en Medas.
Biologische ghee verhoogt Rasa (lichaamsvocht).
Ghee is een yogivahi of katalysator voor de diepere weefsels (Sapta-dhatu’s).
*zie de belangrijke productaanwijzing
Bijzonderheden van onze grondstoffen en hun verwerking
- Wij bieden een zuivere koe-ghee zonder gebruik van chemische hormonen.
- Deze ghee ondergaat een strenge fysisch-chemische analyse en microbiologische tests.
Gebruik
Biologische ghee kan worden gebruikt om te koken, maar ook voor de dagelijkse consumptie bij de maaltijd.
Het kan worden gebruikt om te koken, te braden, te bakken, te stoven en te stomen. Traditioneel worden in de Indiase ayurvedische keuken specerijen vóór het koken kort geroosterd in ghee, zodat hun volle aroma tot ontwikkeling kan komen.
Tip: Roer 1-2 theelepels ghee door de melk.
Opmerking: Ghee kan bij kamertemperatuur gedeeltelijk vast en ook vloeibaar zijn.
Ingrediënten
Maharishi Ayurveda Biologische Ghee bevat pure koei-ghee gemaakt van koemelk.
Voedingswaarde | / 100 g | % RI* |
Energie | 3761 kJ 889,5 kcal | 45 |
Vet | 99,5 g | 142,1 |
waarvan verzadigd vet | 62,5 g | 312,5 |
Koolhydraten | < 0,5 g | 0,0 |
waarvan suikers | < 0,5 g | 0,0 |
Eiwitten | < 0,5 g | 0,0 |
Zout | <0,0005 g | 0,0 |
*Referentie inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
Dosha-Balance – Einfluss
Ghee kalmeert de Vata- en Pitta-dosha.
Wat maakt ons uniek?
- Gemaakt in productiefaciliteiten met strenge productienormen.
- Frequente en regelmatige controles in laboratoria op zware metalen, pesticiden en toxines garanderen het hoogste veiligheidsniveau.
- Vrij van schadelijke oplosmiddelen zoals methanol, aceton of N-hexaan.
Belangrijke productaanwijzing
Enkele inzichten in de ayurveda berusten op principes en zienswijzen die verschillen van de bij ons gangbare westerse wetenschap. Lees daarom wat belangrijke informatie die we voor u hebben samengesteld.
Voor een volledige lijst van ingrediënten en de dosering van elke product, kunt u kijken bij het specifieke product of bel ons gratis op. We kunnen u ook informeren over de actuele houdbaarheidsdatum. 0800-2229111