Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda
In de aanbieding:

IRON RASAYANA (IJzerrasayana)
MA 600
Voedingssupplement Ayurvedisch kruidenpreparaat met mineralen. Rijk aan ijzer.

Inhoud: 60 tabletten / 30 g

€ 21,00

€ 17,85

Incl. 9% btw, plus verzendkosten
30 g / € 595,00 per 1 kg
Levertijd: 2-3 werkdagen

Vaak last van een vermoeid en futloos gevoel, alsof er niet meer echt iets uit uw handen komt? Dit kunnen signalen zijn van een tekort aan ijzer, iets wat vooral onder vrouwen en vegetariërs veel voorkomt. Aangezien ons lichaam maar een fractie van het ijzer uit onze voeding kan omzetten, is een uitgebalanceerd voedingspatroon alleen vaak niet voldoende om in onze behoefte te voorzien. Hoogwaardige ijzerpreparaten, zoals IRON RASAYANA (ayurvedische ijzerrasayana), kunnen hier uitkomst bieden.

IRON RASAYANA is de ideale optie voor wie zijn of haar lichaam wil voorzien van natuurlijk ijzer dat goed wordt verdragen en een hoge biologische beschikbaarheid heeft. Het geheim van dit supplement is de synergetische combinatie van edel, ultrafijn ijzer (de zogenaamde ijzer-bhasma) – het product van een één jaar durend bewerkingsproces – en de beste ayurvedische kruiden. Deze combinatie maakt IRON RASAYANA niet alleen tot een perfecte bron van ijzer, maar zorgt er volgens de ayurvedische overleveringen bovendien voor dat het ijzer beter wordt opgenomen.

Ontdek het nu zelf!

„Een ijzertekort is wereldwijd een van de meest voorkomende voedingstekorten.“
(WHO, World Health Organization)

IRON RASAYANA – uitzonderlijke ayurvedische bron van ijzer

 • natuurlijk, ultrafijn ijzer – voor de beste biologische beschikbaarheid
 • synergetische combinatie met mineralen en ayurvedische kruiden
 • traditioneel bereid volgens duizenden jaren oude recepten
 • dubbele controles in India en Europa
 • zeer goed verdraagbaar
Inhoud: 60 tabletten / 30 g
Bestelnr.: 040600
EAN: 8713544003384

Bijdrage aan de gezondheid

Beitrag zur Gesundheit

Vermoeidheid, concentratieproblemen, gevoeligheid voor infectie. Allemaal dingen die veroorzaakt kunnen worden door een ijzertekort. Andere typische signalen zijn het regelmatig koud hebben, haaruitval, droge mondhoeken of ingescheurde vingernagels. Wanneer het ijzer niet voldoende wordt aangevuld, kan dit uiteindelijk leiden tot bloedarmoede (anemie).
We hebben ijzer bijvoorbeeld nodig voor het transport van zuurstof, voor de ademhaling, de celdeling en het omzetten van energie. Aangezien ons lichaam het essentiële sporenelement niet zelf kan aanmaken, is het belangrijk het regelmatig via onze voeding tot ons te nemen.


Mannen hebben dagelijks ongeveer 10 mg ijzer nodig. Voor vrouwen wordt 15 mg aanbevolen en tijdens de zwangerschap zelfs 30 mg. En bij wie borstvoeding geeft, een hevige menstruatie heeft, regelmatig bloed doneert, sport op hoog niveau of te maken krijgt met bloedingen kan de behoefte aan ijzer nog hoger liggen dan normaal.

Alleen letten op een goed ijzergehalte in onze voeding is echter niet voldoende:
ons lichaam kan slechts een fractie van het daarin aanwezige ijzer opnemen. Bij dierlijke producten is dat 15%, bij plantaardige producten slechts 3%!

Des te belangrijker is ijzer met een goede biologische beschikbaarheid, zoals IRON RASAYANA biedt!

Onze IRON RASAYANA wordt zeer goed verdragen en leidt niet tot verstopping.


IJzer draagt bij aan

 • einer normalen Bildung von roten Blutkörperchen und Hämoglobin
 • einem normalen Energiestoffwechsel
 • einer Verringerung von Müdigkeit und Ermüdung
 • einem normalen Sauerstofftransport im Körper
 • einer normalen Funktion des Immunsystems
 • einer normalen kognitiven Funktion
 • eine Funktion bei der Zellteilung

Zuur­stof­trans­port

Rode bloed­cel­len

Immuun­sys­teem

Ver­moeid­heid

Dit zegt Ayurveda

Net als in onze westerse geneeskunde is een bleke huid ook binnen ayurveda (hier Twak Panduta genoemd) een karakteristiek kenmerk van bloedarmoede. Ayurveda verbindt deze hoofdzakelijk met de ‘rasa dhatu’, waarvan de kwaliteit is af te lezen aan de kleur van de huid.


‘Rasa’ is het eerste lichaamsweefsel, het vitale vocht, dat via een goede agni (spijsverteringsvuur) uit gezonde voeding wordt gewonnen (zie de belangrijke productaanwijzing). Het voedt en bouwt de overige weefsels op. ‘Rasa’ betekent bovendien ‘sap, kleur, smaak en passie’.


Geheel volgens de traditionele ayurvedische overleveringen bevat IRON RASAYANA van Maharishi Ayurveda de fijnste ijzer-bhasma met een goede biologische beschikbaarheid, in een synergetische combinatie met geselecteerde kruiden en natuurlijke mineralen. Deze unieke combinatie maakt het supplement vanuit ayurvedisch oogpunt niet alleen een waardevolle bron van ijzer, maar zorgt er bovendien voor dat dit essentiële element beter wordt opgenomen. Verder zou door de gelijktijdige uitscheiding van ama (volgens de ayurvedische leer een soort slakkenmateriaal, zie de belangrijke productaanwijzing) de ijzerstofwisseling worden ondersteund.

Bijzonderheden van onze grondstoffen en hun verwerking

Onze ervaren experts zetten zich dag na dag vol overgave en aandacht in om onze IRON RASAYANA te maken tot wat het is: een onovertroffen bron van ijzer, waar er in deze vorm geen tweede van is.

Het geheim achter de kwaliteit van IRON RASAYANA is het uiterst complexe ayurvedische bereidingsprocedé en de synergetische combinatie van kruiden en mineralen. Tijdens het één jaar (!) durende productieproces met ruim honderd cycli wordt enkel gebruikgemaakt van ijzererts en kruiden van onberispelijke, uitzonderlijke kwaliteit. Maharishi Ayurveda zet hiervoor consequent in op verfijnde, in de klassieke ayurvedische geschriften beschreven procedés voor het bewerken van verschillende ijzervormen. Het resultaat is een ultrafijn ijzer, dat door het lichaam makkelijk en zonder risico kan worden opgenomen.

Vanuit ayurvedisch oogpunt bevorderen deze unieke bereidingswijze en de combinatie met natuurlijk calcium, kaurischelp en geselecteerde kruiden de opname van ijzer.

Gebruik

Gebruik voor volwassenen:
1-2 tabletten 2 x per dag. De laagste/hoogste dagelijkse aanbevolen dosering (2/4 tabletten) bevat: 15/30 mg ijzer (107/214% v.d. Referentie Inname).


Wettelijke bepalingen:
Aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

Ingrediënten

De laagste/hoogste aanbevolen dagelijkse dosering (2/4 tabletten) bevat de volgende ingrediënten:
Shilajit mumijo) 234/469 mg, Glycyrrhiza glabra (zoethout) 120/240 mg, rietsuiker 120/240 mg, Piper longum (pippali) 120/240 mg, Emblica officinalis (amalaki) 60/120 mg, Elettaria cardamomum (kardemom) 60/120 mg, dadel 60/120 mg. Cypraea moneta bhasma (mosselsschelp) 30/60 mg. Tinospora cordifolia (guduchi) 30/60 mg, Cinnamomum tamala 30/60 mg, Syzygium aromaticum (kruidnagel) 30/60 mg, Mesua ferrea 30/60 mg, Phyllanthus niruri 30/60 mg. Ayurvedisch elementair ijzer 15/30 mg. Eclipta alba 15/30 mg. Verdikkingsmiddel arabische gom. Bindmiddel rijst.

Belangrijke productaanwijzing

Enkele inzichten in de ayurveda berusten op principes en zienswijzen die verschillen van de bij ons gangbare westerse wetenschap. Lees daarom wat belangrijke informatie die we voor u hebben samengesteld.

Voor een volledige lijst van ingrediënten en de dosering van elke product, kunt u kijken bij het specifieke product of bel ons gratis op. We kunnen u ook informeren over de actuele houdbaarheidsdatum. 0800-2229111