Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Nasya-olie, 10 ml
MP 16
Cosmetic

Inhoud: 10 ml
€ 10,00
Incl. 21% btw, plus verzendkosten
10 ml / € 1.000,00 per 1 l
Levertijd: 2-3 werkdagen

 

Ayurvedische neusolie op basis van fijne sesamolie. Verzorgt de huid van de neus en voorkomt uitdroging. Elke dag twee tot drie druppels behoort volgens ayurveda tot de dagelijkse routine.

Ayurveda kent meerdere soorten vloeibare, poedervormige, olieachtige of andere bereidingen voor de neus. Het gebruik volgens de ayurvedische overlevering wordt nasya genoemd.

Maharishi Ayurveda Nasya-olie voor de verzorging van de huid van de neus bestaat uit 25 krachtige kruiden, oliën en specerijen, zoals vetiver, cypergras, kaneel, kardemom en sandelhout.

Sesamolie als basisolie is een lichte olie die snel intrekt en hydrateert. Sandelhout, zoethout en vetiver worden gebruikt vanwege hun verkoelende en kalmerende eigenschappen. Shatavari (Asparagus racemosus) en Aegle marmelos (de bilva-boom) worden binnen ayurveda beschouwd als versterkend en voedend.

Dit product bevat geitenmelk die in ayurveda bekendstaat als zeer licht en weldadig.

Het flesje van 10 ml is handig voor thuis en onderweg. Ook verkrijgbaar in een flesje van 50 ml.

Tip voor vliegreizen:
Breng enkele druppels Nasya-olie aan rond de neusgaten vóór een vliegreis om uitdroging te voorkomen.

De kwaliteit van Nasya-olie

 

 • Vrij van kleurstoffen, smaakstoffen en kunstmatige additieven
 • In laboratoria getest
 • Vrij van zware metalen en toxines
 • Vrij van pesticiden

Nasya-olie

 • Verzorgt en beschermt de gevoelige huid van de neus.
 • Voorkomt uitdroging.
 • Gemaakt volgens de originele ayurvedische teksten met meer dan 25 therapeutische kruiden.

 

Inhoud: 10 ml
Bestelnr.: 040016
EAN: 8713544003926
Vata
Pitta
Kapha

Bijdrage aan de gezondheid

 • Volgens ayurveda heeft Nasya-olie een harmoniserend effect op de drie dosha's van het lichaam (Vata, Pitta en Kapha – tridoshashamaka).
 • Volgens ayurveda voedt het de vijf zintuigen en versterkt het het stromen van Prana. Prana is het subtielste aspect van de ademhaling.

Dit zegt Ayurveda

De oude ayurvedische teksten beschrijven de neus als de poort naar ‘Shirah’ (het hoofd) en daarmee de ingang voor Prana, de levenskracht die via de ademhaling het lichaam binnenkomt. De ayurvedische teksten benadrukken daarom het belang van een gezonde ademhaling om een optimale stroom van Prana door het lichaam te garanderen. Volgens ayurveda geeft dit kracht aan de zintuigen en ondersteunt het de circulatie van Prana.

Een vrouw naast een Nasya-olie verpakking

Bijzonderheden van onze grondstoffen en hun verwerking

 • De ingrediënten van onze Nasya-olie komen uit India en zijn afkomstig van planten die duurzaam worden geteeld in een ideaal klimaat en ideale bodem, zonder pesticiden en vrij van giftige zware metalen.
 • De Nasya-olie ondergaat een strenge fysisch-chemische analyse en microbiologische tests.

Gebruik

Het gebruik van Nasya-olie

Voor volwassenen:
Ayurvedische kruidenolie ter verzorging van de neushuid. Enkele malen per dag 2-3 druppels met de vinger bij de neusgaten aanbrengen.

Ingrediënten

Sesamum indicum seed oil, Caprae Lac, Asparagus racemosus root extract, Rubia cordifolia root extract, Nelumbo nucifera flower extract, Adhatoda vasica extract, Glycyrrhiza glabra root extract, Solanum xanthocarpum extract, Nelumbo nucifera stemen extract, Pavonia odorata root extract, Hemidesmus indicus root extract, Leptadenia reticulata extract, Uraria picta extract, Cinnamomum cassia leaf extract, Elettaria cardamomum seed extract, Nymphaea stellata flower extract, Berberis aristata stem extract, Cyperus scariosus root extract, Cyperus rotundus root extract, Embelia ribes fruit extract, Vetiveria zizanioides root extract, Desmodium gangeticum extract, Vitex agnus-castus seed extract, Bombax malabaricum bark extract, Cinnamomum zeylanicum bark extract, Aegle marmelos bark extract, Santalum album wood extract, Curcuma longa root extract, Cedrus deodara wood extract.

De ingrediënten van Nasya-olie

Dosha-Balance – Einfluss

Nasya-olie is Tridoshashamaka. Het heeft volgens ayurveda een harmoniserende werking op elk van de drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha.

Wat maakt ons uniek?

 • Er worden geen chemische additieven of dragers gebruikt bij de productie van onze Nasya-olie.
 • Geen gebruik van alcohol en andere chemische oplosmiddelen bij de productie van onze Nasya-olie.
 • Geen voorbehandelingen en chemische verwerking.
 • Bereid volgens de authentieke ayurvedische teksten met zuivere en koudgeperste sesamolie en geitenmelk. Geitenmelk wordt binnen ayurveda beschouwd als licht en zeer weldadig.
 • Vrij van pesticiden en giftige zware metalen.
 • Onze Nasya-olie ondergaat een strenge fysisch-chemische analyse en microbiologische tests.
 • Gemaakt in productiefaciliteiten met strenge productienormen.

Wat maakt ons clean & green?

 • De kruiden van onze Nasya-olie worden duurzaam geteeld in het ideale klimaat en de ideale bodem, zonder pesticiden en vrij van giftige zware metalen.
 • Frequente en regelmatige controles in laboratoria op zware metalen, pesticiden en toxines garanderen het hoogste veiligheidsniveau.
 • Geproduceerd en verpakt volgens GMP en de richtlijnen ISO 9001:2015 en ISO 22000:2018.
 • Geen schadelijke oplosmiddelen zoals methanol, aceton of N-hexaan.

Belangrijke productaanwijzing

Enkele inzichten in de ayurveda berusten op principes en zienswijzen die verschillen van de bij ons gangbare westerse wetenschap. Lees daarom wat belangrijke informatie die we voor u hebben samengesteld.

Voor een volledige lijst van ingrediënten en de dosering van elke product, kunt u kijken bij het specifieke product of bel ons gratis op. We kunnen u ook informeren over de actuele houdbaarheidsdatum. 0800-2229111