Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda
Welzijn voor lichaam en geest

 

Ooggezondheid binnen ayurveda

Ooggezondheid binnen ayurveda

De verscheidenheid aan kleuren en vormen, het spel van licht en donker – we nemen het allemaal waar met onze ogen. Hoe belangrijk de ogen voor ons zijn, blijkt ook uit het feit dat 70 tot 80 procent van al onze zintuiglijke waarnemingen via de ogen plaatsvindt.
meer lezen

Emotioneel evenwicht – basis voor gezondheid & welzijn

Emotioneel evenwicht – basis voor gezondheid & welzijn

Hoe beginnen we elke dag met plezier en een goed humeur, hoe blijven we in contact met onszelf en luisteren we naar onze innerlijke stem? Hoe blijven we in elke situatie kalm en positief, en geven we onze eigen ervaringen en gevoelens daarbij een plek – kortom: hoe zorgen we ervoor dat we ons op alle fronten, zowel lichamelijk als geestelijk, goed en gezond voelen?
meer lezen

Uitputting vermijden, vol energie leven

Uitputting vermijden, vol energie leven

Stress – er is bijna geen andere term die meer van toepassing is op het levensgevoel van onze hectische wereld. In de ayurveda wordt ervan uitgegaan dat een duurzame toestand van geringe inspanning en een hoog energieniveau ten grondslag ligt aan optimisme, uithoudingsvermogen, succes in activiteiten en gevoelens van liefde en geluk.
meer lezen

Natuurlijke schoonheid

Natuurlijke schoonheid

Ayurveda opent voor ons met haar wijsheid alle poorten die toegang geven tot de eigenlijke oorsprong van het leven, tot de bron van alle ordening en harmonie en daarmee ook tot natuurlijke schoonheid. Aan de natuurlijkheid van de gebruikte middelen wordt zeer veel waarde gehecht, maar ook aan de erkenning dat ware schoonheid van binnenuit komt en in het bewustzijn begint.
meer lezen

Natuurlijk mooi haar met ayurveda

Natuurlijk mooi haar met ayurveda

Welke vrouw droomt nu niet van sterk, vol, gezond en glanzend haar? Maar ook voor mannen is de gezondheid van hun haar van grote betekenis. Prachtig, glanzend haar is niet alleen een lust voor het oog, maar staat ook voor een goede gezondheid, draagt bij aan een positieve stemming en helpt ons zelfverzekerder te zijn.
meer lezen

Sport en Fitness

Sport en Fitness

Aan uw bureau, in de auto, op de bank, aan de eettafel: brengt u het grootste deel van uw dag zittend door? Dan behoort u tot de ca. 55 tot 75 procent van alle mensen in de moderne geïndustrialiseerde landen. Waarom ayurveda al sinds duizenden jaren aanraadt regelmatig sport te beoefenen en hoe u met behulp van de ‘wetenschap van het lange leven’ heel makkelijk fit en actief wordt, vertellen wij u in deze bijdrage.
meer lezen

Yoga – weldadig voor lichaam en geest

Yoga – weldadig voor lichaam en geest

Iedereen doet aan yoga - u ook? Yoga is al jarenlang een van de snelstgroeiende gezondheidstrends. Wereldwijd beoefenen al 300 miljoen mensen yoga - en dat worden er steeds meer. Yoga is een uitgebreide filosofie en biedt technieken en methodes die kunnen helpen contact te maken met ons verborgen innerlijke zijn.
meer lezen

Aromatische geschenken van de natuur – de kracht van geuren

Aromatische geschenken van de natuur – de kracht van geuren

Wist u dat de reukzin een van de oudste zintuigen is in de ontwikkelingsgeschiedenis van de gewervelde dieren? Bij elke ademhaling ruiken we. In de slijmvliezen van onze neus bevinden zich ca. 10 miljoen reukzenuwen! Wanneer we voor het eerst een ruimte binnengaan of een onbekende persoon ontmoeten, wordt onze eerste indruk meestal bepaald door onze reukzin.
meer lezen