Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Maharishi Ayurveda-thee: Meer dan een drankje

Even achterover leunen, ontspannen, de gedachten de vrije loop laten en de alledaagse zorgen achter u laten. Wat is er op zo'n moment mooier dan een heerlijk kopje vers gezette, geurige thee?

Ayurveda biedt theesoorten voor elk type mens en elke stemming. Rustgevend of stimulerend voor de dosha, harmonisch of energiek. Wereldwijd ontdekken én waarderen steeds meer mensen de weldadige werking. Wat maakt ayurveda-thee zo uniek? Waardoor hebben ze zo'n belangrijke functie? Wij willen u vandaag iets vertellen over de geschiedenis en de ontwikkeling van de ayurvedische thee.

Maharishi_Ayurveda_Tee

Ayurveda kent vele methoden en toepassingen om onze individuele balans, en daarmee onze gezondheid, te behouden. Hiertoe behoren bijvoorbeeld ghi's en oliën ('ghritams' en 'tailams' genoemd), distillaten ('arks') of plantaardige poeders ('churna's'). Ook ayurvedische theebereidingen behoren tot de toepassingen die als zeer werkzaam worden beschouwd: de zogenoemde aftreksels. In het Sanskriet, de oorspronkelijke ayurveda-taal worden deze aftreksels 'kashyams' genoemd. De kashyams worden verder onderverdeeld in vijf geneeskrachtige formules (pancha kashya kalpana):

1. kruidensappen ('swara's')
2. kruidenpasta's ('kalka's')
3. intensieve kruidenaftreksels ('kwaths')
4. koude aftreksels ('hima's')
5. hete aftreksels ('phants').

Ayurveda-theeën zijn dus 'phants': hete aftreksels die snel bereid kunnen worden, en weldadig en doeltreffend zijn. Vooral blaadjes, bloesems en planten met een hoog etherisch gehalte zijn goed om te gebruiken.

Al in de ‘Sarangadhar Samhita’, een van de oudste ayurvedische geschriften, wordt tamelijk precies beschreven hoe gepulveriseerde kruiden met filters worden bedekt en met heet water in 3-5 minuten worden bereid.

Op basis van deze aloude kennis begon in 1987 de ontwikkeling, productie en wereldwijde verkoop van de Maharishi Ayurveda theeën, ondersteund door de bekendste vaidya's van India met hun buitengewone kennis over de werking van kruiden op de dosha's.

Tegenwoordig omvat het assortiment naast de klassiekers Vata- Pitta- en Kapha-thee nog veel meer met zorg samengestelde theespecialiteiten, de meeste van biologische kwaliteit. Ze zijn volgens de modernste Europese standaards getest op schadelijke stoffen als microben, zware metalen en pesticiden.

En natuurlijk met het belangrijkste, wat thee wereldwijd zo geliefd maakt: een rijke en fantastische smaak.

Begint u zelf aan een heerlijke ontdekkingsreis door de vele fascinerende Maharishi Ayurveda theesoorten. In onze webwinkel vindt u een grote keuze aan theespecialiteiten volgens origineel ayurvedische recepten.