Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Ayurveda & Geluk: 10 Tips voor jouw Happiness-Upgrade!

 

Vraag je je soms af hoe gelukkig je echt bent? In een wereld vol uitdagingen en onzekerheden is het belangrijk om momenten van geluk te vinden en te waarderen. 

Geluksonderzoekers zeggen dat het geheim van geluk vaak in de eenvoudigste dingen van het leven ligt: bij familie, vrienden en een gezonde levensstijl. Deze kennis vinden we ook terug in de oude ayurveda-teksten. 

Maar hoe kunnen we eenvoudige en toch zo betekenisvolle vreugdes in ons leven opnieuw ontdekken en beleven? In deze nieuwsbrief delen we praktische tips met je die je kunnen helpen op je weg naar meer geluk en tevredenheid. Ben je klaar om je geluk naar het volgende niveau te tillen? 

Laat je inspireren door onze suggesties.

We wensen jou het allerbeste.

Het Maharishi Ayurveda-team

 

Ayurveda & Geluk: 10 Tips voor jouw Happiness-Upgrade!

  1. Innerlijke impulsen volgen en iets nieuws durven 

Zet elke dag tijd voor jezelf op de eerste plaats en sta jezelf toe spontaan te zijn. Volg je innerlijke impulsen en besteed tijd aan activiteiten die je plezier brengen. Kies tegelijkertijd bewust om oude overtuigingen los te laten en nieuwe richtingen te verkennen, zelfs als het doel nog niet duidelijk is. Met elke beslissing om deze stap te wagen, zal je het makkelijker vinden om je weg te gaan.

  1. Gezondheid begint met luisteren: je lichaam spreekt 

Let op de signalen van je lichaam: Wat heeft het op dit moment nodig? Denk na over wat je kunt doen om het welzijn en verzorging te geven.

  1. Voel jezelf: yoga als brug naar meer lichaamsbewustzijn

Creëer regelmatig momenten van verbinding met je lichaam door meer te voelen en minder te denken. Een yogasessie in de ochtend kan een prachtige manier zijn om de geest te ontspannen en een diep lichaamsbewustzijn te bevorderen.

  1. Een energetische ochtendwandeling voor een harmonische start van de dag 

Benut de Kapha-tijd in de ochtend (6 - 10 uur) voor een verfrissende en evenwichtige wandeling in de natuur.  Door te wandelen in een voor jou prettig tempo stimuleer je de afgifte van gelukshormonen en help je tegelijkertijd het stresshormoon cortisol te verlagen.

  1. Abhyanga: ochtendritueel voor goede zin en vitaliteit 

Een traditionele ayurvedische zelfmassage met olie verhoogt niet alleen je stemming, maar bevordert ook de bloedsomloop en stimuleert de celstofwisseling. Geniet van dit moment van diep contact en zorg voor je lichaam.

  1. Meditatie: de sleutel tot innerlijk geluk en een versterkt immuunsysteem 

Geluk ligt in ons, omdat het meer afhangt van onze innerlijke ervaring dan van externe omstandigheden. Meditatie is een krachtig hulpmiddel om dit innerlijke geluk te ontvouwen en een bron van vrede en tevredenheid in onszelf te ontdekken. Het ondersteunt de stress neutralisatie en helpt ons onze ware behoeften en wensen te herkennen. Studies tonen aan dat al bij 15-20 minuten meditatie ons immuunsysteem versterkt, door de stimulatie van de  activiteit van afweercellen. 

  1. Natuurlijk licht: een geluksbrenger voor betere slaap en meer vitaliteit 

Maak er een gewoonte van om dagelijks van het natuurlijke zonlicht te genieten. Een wandeling in het daglicht laat gelukshormonen vrij en kan wonderen doen voor je slaap-waakritme. Zo verbeter je niet alleen je slaap, maar verhoog je ook je energie en vitaliteit gedurende de dag. 

Boekentip: „Lichtbaden – Der einfachste Weg zu mehr Gesundheit – So steigert natürliches Licht unsere Lebensenergie und schützt vor Krankheiten“ – Dr. Ulrich Bauhofer, Annelie Bauhofer, Südwest-Verlag. In het Duits

  1. Lachen: de sleutel tot vreugde en gedeeld geluk 

Ontdek de kracht van een lach als een eenvoudige weg naar meer levensvreugde. Elke keer als we lachen, geeft ons brein neurotransmitters vrij die onze stemming verbeteren en gevoelens van geluk versterken. Een lach is besmettelijk: als we naar anderen lachen, delen we onze positiviteit en verspreiden we vreugde. Het er van bewustzijn dat we anderen blij hebben gemaakt, versterkt ons eigen geluksgevoel en verbindt ons op een positieve manier met onze omgeving.

  1. Verbondenheid en zorg: een poort naar holistisch geluk 

Lichamelijke nabijheid speelt een grote rol in ons welzijn en scheidt oxytocine af, het "knuffel"-hormoon. Ook de tijd die we met familie, vrienden en huisdieren doorbrengen, kan oxytocine produceren en ons gevoel van verbondenheid en vreugde versterken. Er voor anderen zijn en helpen verrijkt niet alleen het leven van degenen die we ondersteunen, maar verhoogt ook ons eigen geluk en geeft ons leven een diepere betekenis.

  1. Essenties van welzijn: voeding, balans, dagelijkse routine en dankbaarheid

Een evenwichtige levensstijl is de basis voor langdurig welzijn en geluk. Een goede werk-privébalans stelt je in staat om zowel in je professionele als in je persoonlijke wereld te groeien. Een op je Dosha-type afgestemd  voedingsrijk dieet, voorziet je lichaam van alles wat het nodig heeft om gezond en energiek te blijven. Een goede dagelijkse routine helpt je orde en rust in je dagelijks leven te brengen. Regelmatige reinigingsrituelen voor lichaam en geest, zoals ayurveda aanbeveelt, helpen je om helder en evenwichtig te blijven. 

Daarnaast kan het dagelijks beoefenen van dankbaarheid, zoals waardering voor een mooie dag, onze gezondheid of andere zegeningen in het leven, ons geluksgevoel enorm verrijken.

Ontdek op onze website meer nuttige tips over hoe je deze elementen in je leven kunt integreren.

Geef een reactie