Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Jouw persoonlijke gids voor een Vaidya-consult

We krijgen vaak vragen zoals: "Wat kan ik verwachten van een vaidya-consult?" of "Is dit een ervaring die mij echt kan ondersteunen en welzijn kan brengen?"

We zijn daarom verheugd je in deze blogpost een inkijkje te kunnen geven in een traditioneel ayurvedisch consult. We hebben hiervoor een interview gehouden met dr. Archana Munot, onze gerenommeerde ayurveda-expert met uitgebreide praktijkervaring, om de meest gestelde vragen rond een vaidya-consult deskundig en invoelend te beantwoorden.

Veel leesplezier toegewenst,

Maharishi Ayurveda-teamInzicht in een traditionele ayurvedisch Vaidya-consult

Interview met dr. Archana Munot

Vraag: Dr. Munot, kan eigenlijk iedereen aan een vaidya-consult deelnemen?

Dr. Munot: Ja, absoluut. Ayurveda is universeel toepasbaar en mensen van alle leeftijden, culturen en leefstijlen kunnen profiteren van dit waardevolle gezondheidssysteem.

Vraag: Hoe zou u een ayurveda-consult in eenvoudige woorden uitleggen?

Dr. Munot: Een vaidya-consult is een holistisch onderzoek waarbij de ayurveda-expert (vaidya) de individuele constitutie (dosha‘s) analyseert, voedingsadviezen geeft en gerichte behandelingsvoorstellen doet om het interne evenwicht te herstellen en welzijn en gezondheid te behouden. Het gaat niet alleen om fysieke aspecten, maar ook om emotioneel en spiritueel welzijn.

Vraag: Welke rol speelt de polsdiagnose (Nadi Vigyan) tijdens het ayurveda-consult en wat is de invloed van het polsvoelen door de Vaidya?

Dr. Munot: Het voelen van de pols geeft een weerspiegeling van het dosha-evenwicht of-onevenwicht van een persoon en helpt om een nauwkeurig advies te geven over voeding, levensstijl, beweging en andere waardevolle ayurveda-tips. De polsdiagnose geeft ook inzicht in iemands gezondheidstoestand en helpt daarom om nog diepgaander advies te geven. We blijven altijd positief, invoelend en ondersteunend. Niemand hoeft zich zorgen te maken dat hij iets onaangenaams te weten komt. De deelnemer begrijpt zijn/haar basisconstitutie door de polsdiagnose en ervaart een vorm van zelfreferentie vaak met resultaat een spontaan gevoel van welzijn.

Vraag: Wat zijn volgens u de belangrijkste vragen die men tijdens een consult zou moeten stellen?

Dr. Munot: Dat kan per persoon verschillen, maar ik raad aan om vragen en klachten voor de consultatie op te schrijven. Ik merk vaak dat mensen de vragen die hadden zijn vergeten tijdens het consult zelf.

Vraag: Hoe bereidt men zich het beste voor op een consult bij u?

Dr. Munot: Je kunt je vragen en zorgen het beste van tevoren opschrijven. Ik raad ook aan om je dagelijkse routine te noteren, inclusief ontbijt-, lunch- en dinertijden en gebruikelijke voeding, gewoonten, voor- en afkeuren. Dit bespaart tijd tijdens het consult en maakt het mogelijk om aanvullende vragen te beantwoorden.

Vraag: Zijn er beperkingen of contra-indicaties voor een ayurveda-consult?

Dr. Munot: Ik raad aan om nuchter te komen of niet direct na een maaltijd, om een duidelijke polsdiagnose mogelijk te maken. Het is het beste je uitgerust bent en geen tijdsdruk hebt.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat men resultaten ziet na een consult?

Dr. Munot: Dit kan variëren, maar in principe merkt men al binnen enkele dagen na het consult enkele veranderingen. Het is afhankelijk of de dosha’s erg verstoord zijn; om de dosha balans te herstellen zal einige tijd duren.

Vraag: Welke veranderingen na een ayurveda consult kunnen deelnemers in hun leven verwachten als ze uw adviezen opvolgen?

Dr. Munot: Een vitalere versie van zichzelf, innerlijke kalmte en mentale helderheid die zich ontvouwen als de aanbevelingen duurzaam en geduldig worden opgevolgd.

Bedankt, mevrouw dr. Munot.

We hopen dat deze vragen je hebben geholpen om een beter inzicht te krijgen in wat een Vaidya-consult inhoudt.

Grijp de kans om je in september en oktober te laten adviseren door enkele van de beste ayurveda-experts. Hier kun je je aanmelden

Geef een reactie