Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Rio 2018 – zo was het derde Internationale Ayurveda Congres

3. Kongress in Rio 2018

Van 12-15 maart 2018 vond in Rio het derde Internationale Ayurveda Congres plaats – dit keer in het kader van het „Eerste Internationale Congres voor Complementaire en Integratieve Geneeskunde en Volksgezondheid“.

De Braziliaanse regering had ons uitgenodigd voor dit congres en ondersteunde het ook financieel. Daardoor konden meer dan 4000 deelnemers kosteloos deelneen aan een uniek programma met internationale topsprekers en spannende thema’s op de gebieden ayurveda en complementaire geneeskunde. Iedere dag waren er meer dan 10 paralelle zittingen.

De aanwezigheid van hoge regeringsvertegenwoordigers, tot aan de minister van Gezondheid, toonde de grote openheid en de interesse van de Braziliaanse regering voor de integratie van traditionele en goedkope therapieën als ayurveda in het nationale gezondheidssysteem. Er werd ook aan het einde een resolutie aangenomen, die voorstelt om bijna 29 verschillende natuurgeneeskundige behandelwijzen – waaronder ayurveda – gelijk te stellen aan de moderne geneeskunde en daarmee onder het ziekenfonds te laten vallen.

Ook onze directeur dr. Oliver Werner, die in de grootste bijeenkomsthal een lezing hield over de wettelijke basis van ayurveda producten, toonde zich geestdriftig over dit geweldige evenement. Dr Werner: „Dit congres heeft aangetoond dat we bij de verbreiding en erkenning van ayurveda zeer goede vooruitgang maken.“

Wij van Mahrishi Ayurveda hopen dat de inspanningen ter verbreiding en erkenning van ayurveda verder vruchten dragen en nog meer mensen op de hele wereld profiteren van de prachtige kennis van ayurveda.

Maharishi Ayurveda Team