Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Ter na gedachtenis aan dr. B. D. Vaidya Triguna

Dr BD Triguna; Een historisch assemblee van de belangrijkste Vaidya’s van India met Maharishi Mahesh Yogi, dr. BD Triguna, dr Balraj Maharishi en dr. VM Dvivedi

Met hoogachting en grote dankbaarheid nemen we afscheid van Dr. Brihaspati Dev Triguna, die op de eerste dag van het nieuwe jaar overleed.

Samen met Dr. V. M. Dwivedi en Dr. Balraj Maharshi heeft Dr. Triguna Maharishi Mahesh Yogi op een doorslaggevende manier het opnieuw verlevendigen van de ayurvedische wetenschap in zijn volle omvang ondersteund.

Zijn bijdrage aan het opnieuw verlevendigen van de ayurveda als holistisch, natuurlijk gezondheidssysteem, zijn ondersteuning bij de productie van originele ayurvedische producten in exacte overeenstemming met de ayurvedische geschriften en de mondiale verspreiding van de Maharishi Ayurveda kennen hun weerga niet.

Vaidya Dr. B. D. Triguna was drager van de Padma Vibhushan, een van de hoogste civiele onderscheidingen in India. Deze hoge onderscheiding ontving hij voor zijn unieke dienstverlening aan de mensheid. Hij was gedurende vele jaren president van het All India Ayur-Vedic Congress en bekleedde veel regeringszetels; hij was bijv. directeur van de Central Council for Research on Ayurveda en voorzitter van de National Academy of Ayurveda. Dr. Triguna was honorair arts van de Indiase minister-president. Verder was Dr. Triguna de voornaamste vertegenwoordiger van de Maharishi Vedic University Europe en Maharishi World Plan for Perfect Health.

Dr. Triguna was vooral bekend om zijn grote kennis met betrekking tot het voelen van de pols. In slechts enkele seconden kon hij eenvoudig door het voelen van de pols met feilloze precisie diagnoses stellen. In de ayurvedische therapie met kruiden en mineralen, in de ayurvedische praktijk en in zijn kennis van de originele ayurvedische teksten was hij wereldwijd toonaangevend. De buitengewone Maharishi Amrit Kalash en veel andere Maharishi Ayurveda producten berusten op zijn wetenschap en zijn ervaring. Dr. Triguna leefde zelf steeds volgens een ayurvedische routine.

Zijn patiënten consulteerden hem tot aan zijn dood. Hij was een niet te vervangen raadgever voor miljoenen mensen. Regelmatig sprak hij meer dan 500 patiënten op een dag, waaronder velen uit de arme lagen van de Indiase bevolking, die hij zonder vergoeding behandelde.

Dr. Triguna was een van de belangrijkste hedendaagse ayurvedische geleerden. Hij werd 95 jaar.