Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Ayurveda begeleidt u door turbulente tijden

Ayurveda begeleidt u door turbulente tijden

Ontvouw nu nieuw potentieel

Dit jaar is alles veranderd. Hoe gaat het met u in deze tijd met al zijn ongekende uitdagingen?

Nu wordt pas echt duidelijk hoeveel we tot nu toe in ons leven als vanzelfsprekend hebben beschouwd: reizen, culturele uitstapjes, restaurant- en bioscoopbezoek, kunnen gaan en staan waar je wilt, knuffels, gesprekken met de buren. Kortom, alles wat ons dagelijkse, sociale leven met zich meebrengt.

We waarderen dit nu al veel meer.

Veel mensen ontwikkelen een compleet nieuw wij-gevoel, ze geven elkaar kracht en zorgen zo voor houvast. Ze ontwikkelen nieuwe creatieve ideeën en oplossingen.

Onze creativiteit kan het beste tot ontwikkeling komen als we kalm zijn, want dan functioneren onze hersenen beter. Dit is iets wat we allemaal weten en wat ook wetenschappelijk bewezen is. Hoe kunnen we, zelfs in crisistijden, rustig blijven?

Haal adem en ontspan

Wat nu heel belangrijk is: Yoga, meditatie, ademoefeningen (pranayama) en in het hier en nu blijven. Doe alles heel bewust en met volle aandacht.

Onze ayurvedische expert vaidya Saurabh Sharma laat in onze YouTube-webinar ‘Innerlijke balans – basis van gezondheid & welzijn’ een traditionele ademoefening uit de yoga zien, die de longen en het hart versterkt, de spijsvertering verbetert, het zenuwstelsel reinigt en zo een positief effect heeft op onze energiebalans.

Beweging

Ga vooral en juist nu naar buiten als u de mogelijkheid heeft. Beweging en zonlicht zullen u goeddoen.

Digitale detox

Natuurlijk is het belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, maar probeer niet te veel tijd en aandacht te besteden aan negatieve video's of geruchten. Het is het beste om op vaste tijden even kort naar het nieuws te kijken.

Sociale contacten

Sociale contacten zijn op dit moment ontzettend belangrijk. We kunnen via telefoon of internet met elkaar communiceren. Misschien zelfs met degenen met wie we door tijdgebrek al lang geen contact meer hebben gehad.

Ayurvedische kennis

Misschien heeft u in deze periode tijd om u te verdiepen in de ayurvedische kennis, om een gezondere levensstijl aan te nemen, om de ayurvedische dagelijkse routine te volgen, om abhyangas in de ochtend en andere ayurvedische adviezen op te volgen, om uw voeding te veranderen, om ayurvedische voedingstips en recepten te proberen en om alles rondom ayurveda wat beter te leren kennen.

Positiviteit

Blijf zo positief mogelijk, houd hoop en neem genoeg rust.

Zorg goed voor uzelf. Wij wensen u en uw familie een goede gezondheid toe en hopen dat u samen met uw dierbaren een geschikte manier vindt om met de huidige situatie om te gaan.

Uw
Maharishi Ayurveda-team

Geef een reactie