Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

“Dit is gewoon geweldig”- Zo was de Maharishi Ayurveda gezondheidsdag

De buren keken geïnteresseerd toe. Ze hadden al snel in de gaten, dat het een heel bijzondere dag zou worden in het huis van mevrouw Carola Rexin. Het ene bezoek na het andere belde aan. Auto’s met kentekens van buiten de regio parkeerden langs het trottoir en een ontspannen vrolijkheid was tot op straat te horen. Hier in Duisburg-Bergheim vond op afgelopen dinsdag de “Ayurveda-gezondheidsdag” plaats, die Carola Rexin voor zichzelf en vier van haar vrienden had gewonnen: een dag lang individuele adviezen door de vaidya van de Maharishi Ayurveda Privatklinik Bad Ems, Kalyan Chakravarthy, waardevolle tips en als bijzondere verrassing een compleet 4-gangen menu van de bekende ayurveda-kok Frank Lotz. (“Himmlisch Kochen und Leben im Einklang mit dem Veda”)

Samen met een collega aangevraagd

“Toen ik hoorde, dat ik had gewonnen, was ik echt gelukkig”, herinnerde Carola Rexin zich. “Al was ik in het begin wel een beetje zenuwachtig over de vraag of dat allemaal in mijn woning zou kunnen. Maar ik dacht, ik laat het gewoon op me afkomen”. Carola die accountant is leeft al verscheidende jaren volgens ayurveda. Zo kookt ze bijvoorbeeld altijd, samen met haar collega Sabrina, op kantoor een warme middagmaaltijd. “Daarvoor gebruiken wij vaak de producten van Maharishi Ayurveda en toen we met de loterij werden geconfronteerd dachten we samen: daaraan doen we zeker mee.” Tot nu toe heb ik nog nooit iets gewonnen, vertelde Carola Rexin, “en nu dit. Ik vind het absoluut geweldig.”

Vanzelfsprekend was mijn collega een van de gelukkigen, die voor een individueel gezondheidsadvies door vaidya Kalyan Chakravarthy werd uitgekozen. Bovendien nodigde Carola Rexin haar levenspartner Joachim en twee vriendinnen voor deze unieke “visite” uit. Nadat alle gasten waren aangekomen begon  de vaidya met het eerste individuele ayurveda-advies. De anderen gingen intussen Frank Lotz bij het bereiden van de maaltijd helpen. Het vrolijk snipperen, roeren en mixen ontwikkelde zich al snel tot een exclusieve kookcursus. Carola Rexin was blij: “jaren geleden heb ik Frank Lotz eens gebeld met een vraag over een van zijn recepten uit zijn boek en nu staat hij met mij in mijn keuken te koken. Niet te geloven!” In de deuropening bekeek haar vriend  Joachim de vrolijke gang van zaken: “dit is gewoon geweldig!”

“Dit is fantastisch!”

Toen de eerste deelneemster aan het advies door de vaidya zich weer bij de rest voegde was ze helemaal overweldigd. “Dit is fantastisch”, zei Carola Rexins vriendin Britta verbaasd, die tot dan toe weinig met de ayurveda in aanraking was gekomen. “Wat deze man allemaal weet. Je ondervindt echt hoe hij met de mensen is verbonden.” De vaidya had haar duidelijke aanwijzingen gegeven over de manier waarop zij haar individuele evenwicht kon versterken en daardoor mogelijke lichamelijke klachten zou kunnen vermijden.” Zo kan ik tijdig ingrijpen. Dat is geweldig, dat zou iedereen eens een keer moeten doen.” Ook de andere deelnemers waren zeer onder de indruk van de kennis en de begrijpelijke aanwijzingen. Collega Sabrina bijvoorbeeld vond: “het is allemaal zo logisch en het klopt precies met wat je zelf voelt.”

Heerlijke middagpauze

Na de eerste drie adviezen genoten allen samen van het fantastische middageten. Er werd begonnen met een cocktail. Daarna volgden papadams met komkommerraita, rode dal en een tomaten-vijgen-chutney met basmatirijst en een groentemix van venkel en courgette. Ten slotte een mangocrème, gekroond door een mango-lassi. De grandioze smaakbelevenissen ontlokten de hoogste goedkeuring. Sommige deelnemers zeiden zelfs, dat “dit het beste was, dat ze ooit gegeten hadden.”

Hier zijn de belangrijkste recepten van het ’winnaarsmenu’ om zelf te koken.

Vervolgens gaf vaidya Kalyan Chakravarthy een overzicht van de belangrijkste principes van de ayurveda en beantwoordde vragen van de deelnemers, voordat de winnares en ten slotte haar levenspartner een persoonlijk gezondheidsadvies kregen. Maar Carola Rexin wachtten nog meer verrassingen: alle gasten ontvingen een groot geschenkpakket met hoogwaardige ayurveda-producten en een gesigneerd kookboek van Frank Lotz.

“Toen ik hier vandaag aankwam heb ik u met het winnen van de loterij gefeliciteerd”, resumeerde Shantanu Banerji, directeur van Maharishi Ayurveda Products, bij zijn afscheid. “Maar we kunnen vaststellen:  dat er vandaag twee winnaars zijn, u en wij. Wij zijn trots en blij, dat wij deze dag met u mochten meemaken.” De bijzondere atmosfeer, die op deze dag was ontstaan, maakte ook de winnares ‘helemaal gelukkig’. “Het samenzijn, het koken, de adviezen van de vaidya – dat was echt geniaal”, vond Carola Rexin.

Geef een reactie