Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in Europa vragen wij om uw begrip wanneer u uw bestelling tijdelijk niet zoals gebruikelijk zo snel mogelijk ontvangt. Sluiten
Maharishi Ayurveda

Verwentips voor moeders – niet alleen voor Moederdag!

Tulpen met klein hartje ernaast

Het is best indrukwekkend, wat moeders allemaal doen: ze schenken leven, liefde en steun, bekommeren zich om de alledaagse klusjes, luisteren, troosten, staan ons bij in lief en leed en hebben daarnaast ook vaak gewoon nog een baan. Een hele uitdaging, dat moederschap! Reden genoeg om ze eens te bedanken. Dat dacht de zelf kinderloze Anna Jarvis nu ook. Na het overlijden van haar moeder maakte de Amerikaanse zich sterk voor een feestdag speciaal voor moeders. Aan haar hebben we Moederdag te danken, een dag die inmiddels in vele landen wordt gevierd. Moederdag is de perfecte gelegenheid om onze moeders extra in het zonnetje te zetten. Maar ook de rest van het jaar kunnen we ze, als we daar de mogelijkheid nog toe hebben, op allerlei manieren laten zien dat wat ze voor ons hebben gedaan en nog altijd doen voor ons zeker niet vanzelfsprekend is. Hoe u dat doet? We helpen u graag op weg met de onderstaande verwentips.

Tijd voor zichzelf of voor jullie samen

Uit enquêtes blijkt dat vrijwel alle moeders die nog midden in de opvoeding van hun kinderen zitten één grote wens hebben: tijd voor zichzelf. Een momentje van ontspanning, om in alle rust te lezen of bijvoorbeeld te gaan joggen, terwijl iemand anders zich over de kinderen ontfermt, opruimt of kookt. Daarna kunnen ze er weer met hernieuwde energie tegenaan – dus uiteindelijk profiteert iedereen ervan.

Zodra de kinderen het huis uit zijn, is het ineens een heel ander verhaal. Het is ongewoon stil in huis. Vooral voor moeders die inmiddels van hun pensioen genieten, kan het wel eens té stil zijn. Dit is daarom misschien wel het uitgelezen moment om samen iets te ondernemen. Wat dacht u van een bezoekje aan de dierentuin, een dagje winkelen in een van haar favoriete steden of een avondje uit, bijvoorbeeld naar een concert of theatervoorstelling? Of misschien deden jullie vroeger graag iets samen en kunt u daar nu opnieuw iets mee doen? Van dit soort (gezamenlijke) activiteiten zal uw moeder nog lang nagenieten. Want vrijwel iedere moeder vindt het heerlijk om op deze manier weer eens tijd door te brengen met haar kinderen en kleinkinderen. En het hoeft echt niet meteen een grote onderneming te zijn. Ze vindt het vast ook erg leuk als u haar voor de lunch of thee uitnodigt. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor enkele smakelijke receptideeën.

Een helpende hand

Er zijn vast taken die uw moeder helemaal niet leuk vindt of zelf niet goed kan. Denk bijvoorbeeld aan iets instellen op haar mobiel of computer, maar ook onkruid wieden, de gordijnen wassen en weer ophangen of de keuken schilderen. Er is beslist iets waar u goed in bent en uw moeder een groot plezier mee doet.

Gezondheid & innerlijke balans

Gezondheid is een groot goed waar ook moeders veel waarde aan hechten. Want wie wil nu niet tot op hoge leeftijd gezond en fit blijven? Daar hebben we zelf zeker invloed op en sommige dingen die erbij helpen, kunt u ook prima cadeau doen.

  • Ontspannende muziek is niet alleen fijn om naar te luisteren, maar kan ook een positieve uitwerking hebben op hoe we ons voelen.
  • Leest uw moeder graag? In het boek ‘Ayurveda für jeden Tag’ vindt ze vele waardevolle ayurvedische gezondheidstips die ze eenvoudig in haar leven kan toepassen.
  • Regelmatige lichaamsbeweging versterkt zowel lichaam als geest. Ayurveda raadt aan elke dag te bewegen. Voor mensen vanaf veertig jaar wordt aanbevolen gematigd – maar wel regelmatig – te sporten (een kwartier tot half uur per dag). Geef uw moeder bijvoorbeeld een yoga-, pilates- of dansles cadeau. En waarom zou u niet met haar meegaan en van deze gelegenheid gebruikmaken om samen iets gezonds te doen?
Vrouwen Rasayana
  • Juist in periodes van hormonale veranderingen missen veel vrouwen de innerlijke kracht en rust die ze van zichzelf gewend zijn. Misschien is de Vrouwen-Rasayana van Maharishi Ayurveda® in dit geval iets voor uw moeder. Deze speciaal op vrouwen afgestemde melange van kruiden en vruchten heeft volgens ayurveda een geweldig harmoniserend effect op het hele lichaam (zie belangrijke productaanwijzing).

Een blijk van waardering

Uw moeder zo nu en dan laten weten hoe belangrijk ze voor u is en dat u aan haar denkt, hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Stuur bijvoorbeeld een kaartje als u op zakenreis of een weekendje weg bent, schrijf haar in een sms’je of via WhatsApp waar u op dat moment bent en wat u allemaal beleeft, of kies een paar leuke foto’s uit voor een persoonlijke kaart of e-mail.

Zelfgemaakte cadeaus

De meeste grootouders kunnen een zelfgemaakt cadeau van hun kleinkinderen wel waarderen. Laat uw kinderen – afhankelijk van hoe oud ze zijn eventueel met uw hulp – eens een mooie kaart maken, raamdecoraties knutselen of een stoffen tas beschilderen. Gebruik leuke foto's van het gezin om een persoonlijk cadeau, van een mok tot aan een fotoboek, te creëren. Of download uw moeders favoriete muziek en brand een cd, speciaal voor haar.

Iets lekkers

Zelfgemaakte lekkernijen doen het eigenlijk altijd goed. Maak bijvoorbeeld eens de ayurvedische energieballetjes. Deze zoete verleiders zijn niet alleen erg lekker, ze geven ook een fijne energieboost. Hier vindt u het recept.

Is uw moeder gek op koffie? Dan raden we Raja’s Cup aan, een gezond ayurvedisch alternatief. Deze kan ook eenvoudig als espresso of cappuccino worden bereid.

Fijne verzorgingsproducten

De rijpere vrouwenhuid krijgt op den duur te maken met droogheid, fijne lijntjes en uiteindelijk rimpels. Van douchegel en bodylotion tot massageolie en gezichtscrème: dit is dé tijd voor Vata-producten. Ze voeden en verzorgen de gevoelige, rijpere huid, verspreiden een aangename geur en laten de huid weer heerlijk zacht aanvoelen.

Na het lezen van deze tips schieten u vast nog wel meer ideeën te binnen waarmee u juist uw moeder een groot plezier kunt doen. Zet uw ideeën om in daden: uw moeder heeft het verdiend!